Đoković: Jedan od najboljih mečeva

MAJAMI, 04. april 2011. (FoNet) - Novak Đoković je drugi put u poslednje dve sedmice pobedio najboljeg tenisera sveta Rafaela Nadala i osvojio četvrtu titulu u ovoj sezoni, a 22. u karijeri, a posle veoma uzbudljivog meča, koji je trajao tri sata i 20 minuta, rekao je da mu je to bio jedan od najboljih mečeva koje je odigrao.

"Bio je to jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao poslednjih godina. Počeo sam malo sporo i nesigurno, ali sam već krajem prvog seta ušao u ritam. Drugi i treći set odigrao sam veoma dobro, bez većih oscilacija, a to posebno važi za gemove u kojima sam servirao", rekao je Đoković.

Posle četiri turnirske pobede u ovoj sezoni, reprezentativac Srbije je za korak bliže Nadalu, koji sada ima prednost od 3.170 poena. U međusobnim duelima Španac sada vodi 16:9, ali na tvrdim podlogama Đoković je dobio devet, a izgubio pet mečeva.

Posebno vredi istaći da je Đoković večeras tek drugi put uspeo da dobije taj brejk protiv Nadala, koji je po pravilu u "teniskom ruletu" bio uspešniji.

"Meč je od početka do kraja bio potpuno neizvesan i zaista je neverovatno da sam prvog tenisera sveta pobedio u taj brejku trećeg seta. Meč je lako mogao da ode na drugu stranu", rekao je Đoković.

Uprkos drugoj uzastopnoj pobedi protiv Nadala, srpski teniser ni ovog puta nije propustio priliku da udeli komplimente Špancu.

"Ovo je svakako bilo jedno od najboljih finala koje sam odigrao, a posebno mi je zadovoljstvo i čast što je to bilo protiv Nadala, koji je bio i ostao veliki šampion i moj dobar prijatelj", rekao je Đoković.

Nadal je posle meča čestitao Đokoviću na neverovatnim ostvarenjima na početku sezone.

"Imao sam danas dobe šanse da okrenem meč o svoju korist, ali ih nisam iskoristio zbog toga što je Novak jednostavno bio isuviše dobar i nije mi dozvoljavao da osvajam ključne poene. Ovo što je Novak uradio na početku sezone je gotovo neponovljivo i mogu samo da čestitam i njemu i članovima njegovog tima", rekao je Nadal.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.