Đoković: Jedan od najboljih mečeva

MAJAMI, 04. april 2011. (FoNet) - Novak Đoković je drugi put u poslednje dve sedmice pobedio najboljeg tenisera sveta Rafaela Nadala i osvojio četvrtu titulu u ovoj sezoni, a 22. u karijeri, a posle veoma uzbudljivog meča, koji je trajao tri sata i 20 minuta, rekao je da mu je to bio jedan od najboljih mečeva koje je odigrao.

"Bio je to jedan od najboljih mečeva koje sam odigrao poslednjih godina. Počeo sam malo sporo i nesigurno, ali sam već krajem prvog seta ušao u ritam. Drugi i treći set odigrao sam veoma dobro, bez većih oscilacija, a to posebno važi za gemove u kojima sam servirao", rekao je Đoković.

Posle četiri turnirske pobede u ovoj sezoni, reprezentativac Srbije je za korak bliže Nadalu, koji sada ima prednost od 3.170 poena. U međusobnim duelima Španac sada vodi 16:9, ali na tvrdim podlogama Đoković je dobio devet, a izgubio pet mečeva.

Posebno vredi istaći da je Đoković večeras tek drugi put uspeo da dobije taj brejk protiv Nadala, koji je po pravilu u "teniskom ruletu" bio uspešniji.

"Meč je od početka do kraja bio potpuno neizvesan i zaista je neverovatno da sam prvog tenisera sveta pobedio u taj brejku trećeg seta. Meč je lako mogao da ode na drugu stranu", rekao je Đoković.

(old_image)

Uprkos drugoj uzastopnoj pobedi protiv Nadala, srpski teniser ni ovog puta nije propustio priliku da udeli komplimente Špancu.

"Ovo je svakako bilo jedno od najboljih finala koje sam odigrao, a posebno mi je zadovoljstvo i čast što je to bilo protiv Nadala, koji je bio i ostao veliki šampion i moj dobar prijatelj", rekao je Đoković.

Nadal je posle meča čestitao Đokoviću na neverovatnim ostvarenjima na početku sezone.

"Imao sam danas dobe šanse da okrenem meč o svoju korist, ali ih nisam iskoristio zbog toga što je Novak jednostavno bio isuviše dobar i nije mi dozvoljavao da osvajam ključne poene. Ovo što je Novak uradio na početku sezone je gotovo neponovljivo i mogu samo da čestitam i njemu i članovima njegovog tima", rekao je Nadal.

Pogledajte još