San Antonio pobedio, Njujork u plej-ofu

BEOGRAD, 4. aprila 2011. (Beta) - Košarkaši San Antonija prekinuli su seriju od šest uzastopnih poraza u NBA ligi, pošto su na svom terenu pobedili Feniks sa 114:97.

San Antonio je pobedio posle dve nedelje, a serijom poraza izgubio je veliko vođstvo koje je imao na vrhu tabele Zapadne konferencije lige. Sinoćna pobeda vratila je timu iz Teksasa dve i po pobede prednosti nad Los Anđeles Lejkersima.

Serija od šest poraza je i najduža za ekipu u poslednjih 14 godina, koliko se u ekipi nalazi Tim Dankan. Najefikasniji u San Antoniju bio je Džordž Hil sa 29 poena.

Ovaj poraz definitivno je izbacio Feniks iz plej-ofa. U poraženoj ekipi najefikasniji su bili Aron Bruks i Čening Fraj, koji su postigli po 14 poena.

U korist San Antoniju išao je i poraz Lejkersa od Denvera od 95:90. Ovo je Nagetsima bila šesta uzastopna pobeda. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Danilo Galinari sa 22 poena.

Denver ima učinak od 15 pobeda i četiri poraza od kada je u februaru poslao najboljeg strelca Karmela Entonija, kao i Čonsija Bilapsa u Njujork.

Do kraja ligaškog dela sezone ostalo je još šest utakmica za Lejkerse, koji će za to vreme pokušati da prestignu San Antonio na
vrhu tabele i steknu prednost domaćeg terena. Kobi Brajant postigao je 28 poena za tim iz Los Anđelesa.

Njujork je na svom terenu pobedio Klivlend sa 123:107 i tako se plasirao u plej-of posle punih sedam godina. Niksi su iskoristili poraz Šarlota od Vašingtona 97:91 i definitivno obezbedili mesto u doigravanju.

Šarlot sada ima dve pobede manje od Indijane, koja je na poslednjem mestu tabele koje vodi u plej-of.

Boston je kod kuće pobedio Detroit sa 101:90, ali je veći problem za tim iz Masačusetsa nova povreda Šakila O'Nila, koji se tek vratio igranju posle 27 propuštenih utakmica zbog povrede Ahilove tetive.

O'Nil je proveo samo pet minuta u igri, ali je morao da izađe zbog istegnuća lista. To je novi udarac za Boston pred plej-of, pošto se nedavno povredio i startni centar Nenad Krstić, dok rezervni, Džermejn O'Nil, takođe ima problema sa povredama, pa je propustio 20 utakmica.

"Stvarno ne znam šta da radim. Treba nam Šakil, ali videćemo. Lekar kaže da nije ozbiljno, ali videćemo. Treba nam jedan O'Nil na centru, a treba nam i zdrav Krstić da bismo imali nešto u reketu", rekao je trener Dok Rivers.

Dalas je izgubio na gostovanju u Portlandu. Srpski internacionalac Predrag Stojaković igrao je 10 minuta i za to vreme je pogodio jednu trojku iz jednog pokušaja.

Rezultati utakmica NBA lige:

San Antonio - Feniks 114: 97
Denver - LA Lejkers 95: 90
Boston - Detroit 101: 90
Vašington - Šarlot 97: 91
Majami - Nju Džersi 108: 94
Njujork - Klivlend 123:107
Sakramento - Juta 106: 97
Toronto - Orlando 102: 98
Hjuston - Atlanta 114:109
Nju Orleans - Indijana 108: 96
Portland - Dallas 104: 96

Pogledajte još