Celulit - kako ga se rešiti?

Za uklanjanje celulita ne postoji magični štapić, ali ako želite da imate najefikasnije rezultate i da lepo izgledate u bikiniju, morate znati da se celulit ne može ukloniti samo kremicama. Potrebno je da se pridržavate dijetetskog režima ishrane, da vežbate, idete na  limfnu drenažu ili masažu.

Prvi rezultati posle četiri do šest nedelja

Celulit je problem sa kojim se suočavaju pre svega žene, a prvi rezultati mogu se videti tek posle četiri do šest nedelja. Bitnu ulogu u nastanku celulita ima ženski polni hormon estrogen. Ovaj hormon povećava propustljivost krvnih sudova i podstiče zadržavanje tečnosti.

Gojaznost nije neposredno vezana za celulit, s obzirom na to  da se on javlja i kod mršavih osoba. Činjenica je, ipak,  da se s povećanjem masnih naslaga celulit uvećava.

(old_image)

Mezoterapija

Stručnjaci trvrde da je mezoterapija najbolja metoda koja daje najbolje rezultate u lečenju svih stadijuma celulita. Budite ipak obazrivi kad je u pitanju stručnost osoblja koje obavlja mezoterapiju, jer ovu metodu mogu da primenjuju samo lekari, i to oni koji su za to usko specijalizovani kako ne bi došlo do komplikacija.

Mezoterapija se sastoji od potkožnog ubrizgavanje tankim iglicama, manje doze koktela sastavljenih od prirodnih ekstrakata, homeopatskih agenasa, lekova i vitamina, na problematičnim delovima tela. Kokteli se aplikuju u sloj kože dubine 1 do 6 mm, a efekti se postižu farmakološkim dejstvom preparata i fizičkom stimulacijom mikro iglama. Igle su male i tanke tako da nema bola.

(old_image)

Ishrana

Najveći neprijatelji celulita su dijetni režim ishrane i mezoterapija. Pravilnim odabirom namirnica i načinom njihovog pripremanja pospešuje se izlučivanje suvišne vode i toksina iz organizma, koji su najzaslužniji za stvaranje celulita. Naravno ne zaboravite da pijete dosta vode, nezaslađenih čajeva, izbegavajte gazirana pića. Izbegavajte slanu hranu, grickalice i šećer.

Pogledajte još