Brisanje staža kazna za mito

BEOGRAD, 4. aprila 2011. (Beta) - Direktor Poreske uprave Srbije Dragutin Radosavljević predložiće premijeru i ministru finansija Mirku Cvetkoviću da brisanje radnog staža bude jedna od kazni za sve za koje se utvrdi da su primili mito.

"Na sastanku kolegijuma Ministarstva finansija zatražiću da novim zakonima koji treba da spreče korupciju budu predvidjene stože kazne za sve koji su optuženi za primanje mita", rekao je Radosavljević za Betu.

Prema njegovoj oceni jedna od najefikasnijih mera za sprečavanje korupcije je, pored zaplene imovine, brisanje celoklupnog radnog staža i po tom osnovu stečene penzije.

On očekuje da će njegov predlog biti prihvaćen i ugradjen u zakone koji će biti usvojeni da kraja ove godine. "Takve kaznene mere postoje u SAD i odnose se na privatni i javni sektor", rekao je Radosavljević i naglasio da je u Srbiji najveća korupcija u javnom sektoru. b U Ministarstvu pravde danas nisu hteli da komentarišu predlog direktora Poreske uprave, ali su istakli da je počela pripreme izrade nove strategije borbe protiv korupcije, čije usvajanje se očekuje do kraja godine.

Pogledajte još