Podsticaj izvoza jedini način dugoročnog razvoja

BEOGRAD, 4. aprila 2011. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je u ponedeljak da će vlada ozbiljno raditi na kreiranju podsticaja za povećanje izvoza, jer je to jedini način dugoročnog i održivog razvoj.

On je na skupu "Konkurentnost je ime igre" kazao da srpske kompanije mogu imati uspeha na inostranom tržištu samo sa konkurentnim proizvodima.

Prema rečima Cvetkovića osnovna prepreka konkurentnosti srpske privrede je nedostatak finansijskih sredstava i zato Vlada Srbije radi na osnivanju razvojne banke i modelu restrukturiranja finansijskih obaveza preduzeća.

Premijer je naglasio da će Vlada Srbije nastojati da u što kraćem roku stvori predvidivo poslovno okruženje, skrati adminsitrativne procedure i unapredi efikasnost državne administracije.

Vlada je svesna uloge koju ima na povećanju konkurentnosti privrede, pre svega obezbedjivanju makroekonomske stabilnosti, intenziviranju reformi, uspostavljanju konkurentnog ambijenta, nastavku prikljućenja EU i privlačenju stranih direktinih investicija, kazao je premijer.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.