Sva ulaganja na Kosovu u skladu sa zakonom

BEOGRAD, 4. aprila 2011. (Beta) - Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović rekao je u ponedeljak da su sva ulaganja Srbije na Kosovu i Metohiji u skladu sa zakonom, kao i da su tenderi za sve poslove obavezni.

Ministar je, na sednici skupštinskog odbora za Kosovo i Metohiju, rekao da niko iz ministarstva nije uticao na tendere za izgradnju i renoviranje objekata na Kosovu koji se finansiraju iz republičkog budžeta, kao i da poslove dobijaju firme koje ponude najnižu cenu.

Bogdanović je, reagujući na primedbe članova skupštinskog odbora da nekoliko firmi dobija većinu poslova u Pokrajini, rekao da od kada je na čelu ministarstva nije bilo finansijskih malverzacija ni nameštanja tendera, kao i da Ministarstvo za KiM samo transferiše sredstva dok tender raspisuju lokalne samouprave.

"Ja, kao ministar, ne mogu da utičem na predsednika opštine, ali u svakom ovlašćenju navedemo da mora da se poštuje Zakon o javnim nabavkama", kazao je on.

Ministar je naveo da insistira da se svaki objekat čija izgradnja počne mora završiti po adekvatnoj ceni koja je, kako je naveo, niža nego u centralnoj Srbiji.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.