Večiti u Pioniru

BEOGRAD, 4. april 2011. (Beta) - Trener Partizana Vlade Jovanović rekao je da su utakmice sa Crvenom zvezdom "uvek posebne" i da će tako biti i u meču 5. kola košarkaške Superlige Srbije.

"Bez obzira na trenutni sastav, formu i mesto na tabeli, derbi uvek ima posebnu draž. Ako je neki klub favorit na papiru, mora to da pokaže i na parketu. Obe ekipe su uvek više nego motivisane i ova utakmica često može da prelomi sezonu", ocenio je Jovanović a preneo klupski sajt.

On je rekao da Partizan mora da pruži maksimum zbog velikog značaja pobede i za navijače crno-belih.

"Moramo da budemo svesni šta pobeda znači našim navijačima I shodno tome izađemo na teren i damo sve od sebe. Zvezda je promenila sastav i trenera i sigurno se neće predati", dodao je Jovanović.

Trener Crvene zvezde Saša Nikitović rekao je da njegovi košarkaši neće u utakmicu sa Partizanom ući sa idejom da izgube sa što manje poena razlike, kao i da će se truditi da iskoriste šansu ako im se ukaže.

"Derbi je uvek priča za sebe i u njemu je sve moguće. To je samo jedna utakmica i sigurno nećemo ući u meč sa razmišljanjem da izgubimo sa što manjom razlikom. Ako nam protivnik dozvoli da napravimo iznenađenje, sigurno nećemo propustiti tu priliku", rekao je Nikitović.

Zvezda ima učinak u Superligi od jedne pobede i tri poraza, a Partizan ima tri pobede i jedan poraz.

"Posle derbija nam slede veoma važne utakmice, u kojima smo domaćini FMP-u, a posle gostujemo Mega Vizuri. Razmišljamo od utakmice do utakmice i svesni smo prioriteta", kazao je Nikitović.

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde sastaće se u utorak u Pioniru u 18.00.

Crno-beli su u dosadašnjem toku Superlige ostvarili učinak od tri pobede i poraza, dok crveno-beli imaju meč manje - jednu pobedu i dva poraza.

Pogledajte još