Derbi uvertira za finale

BEOGRAD, 04. april 2011. (FoNet) - Trener Fudbalskog kluba Partizan Aleksandar Stanojević najavio je da se njegova ekipa, u revanš utakmici polufinala Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom na Marakani, neće braniti, ali očekuje potpuno drugačiji meč od onog koji su večiti rivali odigrali pre dve nedelje.

"Znamo svi šta nas čeka, jedan novi derbi, nova utakmica za nas iz više razloga", objasnio je Stanojević, koji se nada da će i ovaj derbi proći u sportskom duhu i bez incidenata.

Stanojević je na zajedničkoj konferenciji za novinare predvideo da će navijači uživati u predstojećem derbiju i ocenio da oba tima gaje stil igre koji utakmicu može učiniti dinamičnom.

"Mi imamo jasan cilj, želimo da prođemo u finale, imamo korektan rezultat iz prvog meča", naglasio je Stanojević.

On je dodao da Partizan neće mnogo odstupati od načina igre koju je pružio u prvom meču.

Jedan od najiskusnijih u redovima Partizana, Saša Ilić, smatra da će predstojeći derbi biti pravi fudbalski spektal i najavljuje da će crno beli maksimalno motivisani ući u taj meč.

"Veliki sam optimista kada je rezultat u pitanju. Ukoliko budemo igrali kao i do sada, mislim da neće biti u pitanju koja ekipa ide u finale", zaključio je Ilić.

Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki ocenio je rezultat iz prvog polufinalnog meča kao veoma povoljan za Partizan, ali je poručio da će Zvezda sigurno dati svoj maksimum kako bi stigla zaostatak od dva gola.

"Mislim da imamo dobar ambijent i dobru atmosferu, igrači su maksimalno motivisani", naglasio je Prosinečki, ističući da će Crvena zvezda, ukoliko prođe u finale, ostvariti pravi podvig.

Prosinečki je napomenuo da neće biti "velika drama", ukoliko crveno beli ne prođu u finale i najavio da će se, u tom slučaju, Zvezda maksimalno usredsrediti na titulu u prvenstvu.

"Partizan ima veliku prednost, kako psihološku, tako i rezultatsku", dodao je mladi napadač Crvene zvezde Andrija Kaluđerović, koji ipak veruje da Zvezda može prekinuti trenutnu dominaciju Partizana.

Pogledajte još