Skupština o rekonstrukciji Vlade Vojvodine

NOVI SAD, 5. aprila 2011. (Beta) - Poslanici Skupštine Vojvodine u utorak će se izjasniti o predlogu smanjenja Vlade Vojvodine sa sadašnjih 17 na 12 sekretarijata.

Prema tom predlogu, sedam pokrajinskih sekretarijata nastaviće da radi bez organizacionih promena, dok će deset sekretarijata biti ukinuto i spojeno u pet novih.

Tako će nastaviti da rade sekretarijati za privredu, poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, finansije, nauku i tehnološki razvoj, energetiku i mineralne sirovine, sport i omladinu i sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Više neće postojati sekretarijati za informacije, obrazovanje, lokalnu samoupravu i medjuopštinsku saradnju, za zaštitu životne sredine i održivi razvoj i sekretarijat za socijalnu politiku i demografiju.

Pod novim nazivom i nadležnostima nastaviće da rade Sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, Sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, Sekretarijat za medjuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

Kako se navodi u predlogu odluke, ukidanje pojedinih sekretarijata nije odricanje od nadležnosti ili prestanak bavljenja organa Vojvodine poslovima koji su u nadležnosti Pokrajine, već je cilj reorganizacije da se postojeće nadležnosti što efikasnije realizuju.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.