Vidić: Čelsi je blagi favorit

BEOGRAD, 5. aprila 2011. (Beta) - Kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić rekao je da je Čelsi u blagoj prednosti uoči prve četvrtfinalne utakmice Lige šampiona, ali da njegova ekipa u dobrom raspoloženju čeka taj duel.

Fudbaleri Mančester junajteda sutra od 20.45 na Stamford Bridžu igraju protiv Čelsija, prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona i pokušaće da ostvare prvu pobedu na tom stadionu u poslednjih devet godina.

"Oni su u blagoj prednosti jer imaju dobre rezultate protiv nas. Ali, to je Liga šampiona, a naš cilj je da postignemo gol na gostujućem terenu. Možemo da budemo pozitivni posle prvenstvene utakmice sa Vest Hemom (4:2). Dobro smo igrali, postigli četiri gola i tako bi trebalo da igramo protiv Čelsija", rekao je Vidić.

Vidić bi na sutrašnjem meču mogao da čuva napadača Fernanda Toresa, sa kojim je prethodnih godina imao mnogo problema dok je Španac igrao za Liverpul. Međutim, Tores još nije postigao gol za Čelsi, od kada je poslednjeg dana zimskog prelaznog roka prešao na Stamford Bridž.

"Čelsi ima dobre napadače i mi ih veoma poštujemo. Baš zato što im strelci u poslednje vreme ne postižu golove verujem da će dati sve od sebe. U kup takmičenjima je važno ko pobeđuje, a ne ko postiže golove", rekao je srpski reprezentativac.

Junajted je u finalu Lige šampiona 2008. godine u Moskvi pobedio Čelsi posle izvođenja jedanaesteraca sa 6:5, pošto je posle produžetaka bilo 1:1. U poslednjem duelu, u Premijer ligi Čelsi je slavio sa 2:1, a Vidić je isključen.

"Naši nastupi na Stamford Bridžu u poslednje dve, tri godine su bili veoma dobri. Igrali smo dobro, ali na kraju nismo uspeli da postignemo dobar rezultat. Mislim da bi sada trebalo da odigramo ružno i da pobedimo", rekao je Vidić.

Sa druge strane, fudbaleri Čelsija ne mogu da zaborave poraz od Junajteda u finalu u Moskvi, a trener Karlo Ančeloti smatra da bi to moglo da bude dodatni motiv za njegov tim.

"Sigurno je da naši igrači nisu srećni kada se sete utakmice u Moskvi. Džon Teri, koji je promašio penal, razočaran je jer je izgubio utakmicu, a to bi mogla da bude dobra motivacija", rekao je Ančeloti.

"To bi mogla da bude sudbina. Ovo bi moglo da bude pravo vreme da Čelsi uradi nešto u Ligi šampiona", dodao je on.

Takođe, motiv za fudbalere Čelsija moglo bi da bude i to što će im Junajted ove sezone gotovo sigurno proteti titulu u Premijer ligi.

Ekipa Aleksa Fergusona je posle 31 kola prva na tabeli sa 11 bodova više od trećeplasiranog Čelsija, koji ima utakmicu manje. Do kraja prvenstva odigraće se još sedam utakmica.

"Naši rezultati protiv Junajteda su dobri, posebno na domaćem terenu i mislimo da bi to mogla da bude naša prednost. Igramo kući i ako ostvarimo dobar rezultat bićemo u dobroj poziciji pred revanš", rekao je golman Čelsija Petr Čeh.

U ekipi Čelsija zbog povrede neće biti Davida Luiza, koji je postigao gol u poslednjem duelu dve ekipe.

Pogledajte još