Pargo: Veliki sam fan Miloša Teodosića

Nekada igrač Olimpijakosa, danas adut Čikago Bulsa, Džanero Pargo (32) u razgovoru za grčki portal "Red planet" govori o periodu provedenom u klubu iz Pireja, o tadašnjem treneru Panajotisu Janakisu, o Evroligi i Makabiju u kome igra njegov mlađi brat Džeremi, ali i o tome da i dalje prati igre bivšeg kluba jer se divi Milošu Teodosiću.

"U Olimpijakosu su te 2009. godine bili sjajni ljudi, dobar tim i van terena.  Zbog njih povremeno pogledam na internetu kako igraju. Ja sam Milošev veliki fan.

On je imao dva fantastična leta sa reprezentacijom i veoma sam srećan zbog njega", kaže Džanero Pargo i dodaje kako od te ekipe pamti Burusisa, kao odličnog strelca i Skorcanitisa, sjajnog centra koji sada igra sa njegovim mlađim bratom. - Uživao sam sa tom decom u Atini.

Iskusni bek koji je karijeru gradio u L.A. Lejkersima, Toronto Reptorsima, Nju Orleans Hornetsima, a pored Olimpijakosa evropsku epizodu imao i u Dinamu iz Moskve, otkriva da se nije slagao sa taktikom trenera Panajotisa Janakisa i potvrđuje koliko je Panatinaikos bio jak:

"
Trener i ja smo imali potpuno drugačiju filozofiju košarke. Meni njegova nije odgovarala. Ja sam igrač koji igra brzu košarku i kreira igru u tranziciji. Kako god, iskustvo koje sam stekao u Olimpijakosu ne bih menjao ni za šta na svetu. Te godine Panatinaikos je bio nedodirljiv. Osvojili su triplu krunu, ali svaki meč protiv takvog tima za mene je bio praznik".

Izvor: kosarka.rs

Pogledajte još