Lov na veštice

Oskarovac Nikolas Kejdž (Nicolas Cage) i Ron Perlman igraju glavne uloge u ovom akciono-avanturističkom filmu o junačkom krstašu i njegovom najboljem prijatelju, koji se posle decenija žestokog ratovanja vraćaju kući, samo da bi otkrili da je njihov svet uništila kuga.

Godine brutalnog ratovanja u Božje ime oduzele su Behmenu volju za krvoprolićem – i odanost prema crkvi. Veseleći se mirnoj penziji, Behmen i njegov brat po oružju, Felson, zbunjeni su kada otadžbinu pronađu opustošenu, a nisu svesni činjenice da je Evropu poharala crna kuga.

Dok u palati u Marburgu traže hranu i zalihe, ova dva viteza bivaju uhapšena i dovedena pred lokalnog kardinala, kome moraju da objasne svoj neplanirani povratak s istoka. Ako ne prihvate ovu opasnu misiju, umirući kardinal preti im zatvorom zbog dezertiranja. U kardinalovoj tamnici zatočena je mlada žena koja je optužena da je veštica i da je sa sobom donela kugu. Iskupiće se samo ako otprate devojku do udaljenog samostana, gde je čeka suđenje.

Behman je zapanjen brutalnim tretmanom prema devojci u zatvoru i njenom nemoći protiv optužbi crkvenih predstavnika. Uveren da je ona tek prikladno žrtveno jagnje i da će je osuditi bez poštenog saslušanja, pristaje da je prati na ovom opasnom putovanju. Pored njegovog odanog prijatelja Felsona, u njegovoj pratnji su i putujući varalica koji poznaje taj kraj, revnosni mladić koji želi da postane vitez, ogorčeni vitez kome je kuga odnela porodicu i naivni sveštenik. Put je dug i naporan, a još više ga otežavaju uznemirujući događaji koji grupu vode preko nepoznate teritorije, dubokih kanjona i u duboke šume naseljene vukovima. Njegove suputnike jednog po jednog pronalazi zla kob, a nepopustljivi krstaš nađe se oči u oči sa svojim najstrašnijim protivnikom.

Pogledajte još