Podržana rekonstrukcija Vlade Vojvodine

NOVI SAD, 5. aprila 2011. (Beta) - Poslanici Skupštine Vojvodine podržali su u utorak izmene i dopune odluke o pokrajinskoj upravi, koja predvidja smanjenje Vlade Vojvodine sa sadašnjih 17 na 12 sekretarijata.

Za predlog se izjasnilo 74 poslanika vladajuće koalicije, dok je protiv glasalo 18 poslanika opozicije. Nije glasalo osam poslanika.

Odluka precizira da sedam pokrajinskih sekretarijata nastavi da radi bez organizacionih promena, dok je deset sekretarijata ukinuto i spojeno u pet novih.

Nastaviće da rade sekretarijati za privredu, poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, finansije, nauku i tehnološki razvoj, energetiku i mineralne sirovine, sport i omladinu i sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Prestali su da postoje sekretarijati za informacije, obrazovanje, lokalnu samoupravu i medjuopštinsku saradnju, za zaštitu životne sredine i održivi razvoj i sekretarijat za socijalnu politiku i demografiju.

Pod novim nazivom i nadležnostima nastaviće da rade Sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice, Sekretarijat za kulturu i javno informisanje, Sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, Sekretarijat za medjuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Sekretarijat za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.