NOVAK ĐOKOVIĆ OTVORIO DUŠU: Ponosan sam što šetam istom stazom sa najvećim šampionima i džinovima mog sporta!

Srpski teniser Novak Đoković postavio je u ponedeljak rekord po broju nedelja provedenih na prvom mestu svetske rang-liste, što je proslavio ispred restorana "Novak" na Novom Beogradu.

Novak je danas sumirao utiske, te je otvorio dušu i zahvalio se svojim navijačima. On je objavio emotivan status na svom Instagram profilu i istakao da je presrećan što je postigao uspeh o kojem je kao dete samo maštao.

- Kada sam imao samo 7 godina sam se usudio da kažem svima da mogu da budem najbolji na svetu. To je bila tako jaka želja da je morala da se ostvari uprkos svim poteškoćama s kojima sam se suočavao - slabije zdravlje, nedostatak novca, i najveći šampioni koje je tenis imao, preko puta mreže, kao protivnici. Čini me jako ponosnim da šetam istom stazom sa najvećim šampionima i džinovima mog sporta. Sama činjenica da sam zaradio svoje mesto među njima prateći dečiji san je velika potvrda da kada vašim mislima i delima upravlja ljubav, sve je moguće - napisao je Đoković i zaključio:

- Primam puno čestitki sa svih strana sveta, ljudi slave ovaj uspeh kao svoj i to mi je takođe još jedan veliki podsetnik da sport nisu samo rekordi i trofeji. Sve naše emocije, teški i lepi momenti, i intenzitet kojim jurišamo ka našim snovima nas povezuje sa ljudima širom sveta. Sport je naša spona. Neizmerno sam srećan što sto sam napravio toliko veliki i poseban uspeh u sportu kome sam toliko posvećen i koji toliko volim. Još više se radujem godinama koje su ispred mene, u kojima ću uživati da se nadmećem i da se igram sa reketom, za mene još uvek najdražom igračkom na svetu.

Đoković je ove reči ostavio pored mozaika koje je napravio umetnik Pijanista, napravljen od 2177 loptica, što je broj dana koje je proveo na prvom mestu ATP liste.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Novak Djokovic (@djokernole)

Autor: Nadlanu.com/N.P.
Foto: djokernole/Intagram

Pogledajte još