Real isprašio Totenhem, Inter ponižen na Meaci

BEOGRAD, 5. aprila 2011. (Beta) - Fudbaleri Šalkea napravili su veliko iznenađenje i u Milanu savladali Inter sa 5:2 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona, dok je Real u Madridu bio ubedljiv protiv Totenhema sa 4:0.

Kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković potrudio se da početak meča u Milanu bude spektakularan, pošto je u prvom minutu udarcem sa skoro pola terena iznenadio golmana Manuela Nojera.

Ovakav početak nije preterano uzdrmao igrače Šalkea, koji su izjednačili u 17. minutu preko Žoela Matipa.

U 25. minutu Stanković je morao da napusti teren zbog povrede, a zamenio ga je Husin Karža. Do novog vođstva "nero-azuri" su došli u 34. minutu kada je Dijego Milito iskoristio asistenciju Estebana Kambijasa.

Gosti su bili uporni u nameri da izjednače pre kraja poluvremena, a to im je pošlo za rukom u 40. minutu zahvaljujući golu Edua.

Inter je na početku drugog poluvremena imao dve dobre prilike za novo vođstvo, ali su prvo Milito, a zatim i Samjuel Eto bili neprecizni.

Usledio je odgovor Šalkea, koji je u 53. minutu pogotkom španskog veterana Raula poveo sa 3:2. Kada je četiri minuta kasnije auto-gol postigao Fabio Ranokija, bilo je jasno da Inter ne može da izbegne poraz.

"Ulje na vatru" dolio je Kristijan Kivu u 60. minutu, kada je zbog prekršaja nad Eduom zaradio drugi žuti karton i isključenje. Upravo je Edu postavio konačan rezultat preciznim udarcem sa ivice kaznenog prostora u 76. minutu.

Kao i u Milanu, početak utakmice u Madridu bio je veoma uzbudljiv zahvaljujući domaćem timu.

Real je počeo izuzetno agresivno i u prva dva minuta čak tri puta šutirao ka golu protivnika. Prvu ozbiljnu, stopostotnu šansu, Real je iskoristio i poveo.

Igrao se četvrti minut, kada je posle kornera sa desne strane najviši u skoku bio Emanuel Adebajor i glavom poslao loptu iza leđa golmana Eurelija Gomeša.

Totenhem je u 15. minutu ostao oslabljen, pošto je drugi žuti karton i isključenje zaradio napadač Piter Krauč. Uprkos tome, engleska ekipa mogla je da izjednači u 30. minutu, kada je u šansi bio Geret Bejl čiji šut je pogodio spoljni deo mreže.

Odličnu partiju Adebajor je potvrdio novim pogotkom u 57. minutu, posle centaršuta Marsela. Veliku pobedu Reala potvrdio je, sjajnim udarcem sa distance, Anhela di Marije u 72. minutu. Konačan rezultat postavio je Kristijano Ronaldo u 87. minutu.

Rezultati prvih utakmica četvrtfinala:

Real Madrid - Totenhem 4:0
Inter - Šalke 2:5

Sreda:

Čelsi - Mančester junajted
Barselona - Šahtjor

- Revanš utakmice igraju se 12. i 13. aprila.

Pogledajte još