Počeli Dani Tajlanda u Hajatu


U kulinarskom putovanju kroz ukuse i arome Tajlanda, možete uživati do 15 aprila, do kada traje promocija u restoranu Metropolitan Grill Hotela Hajat.

Osnovna karakteristika tajlandske kuhinje krije se u balansiranju četiri osnovna ukusa: ljutog, kiselog, slatkog i slanog. Kako se specijaliteti ove kuhinje retko serviraju u vidu zasebnog jela, tokom ove promocije u restoranu "Metropolitan Grill" gosti će moći da uživaju u egzotičnom švedskom stolu sa predjelima, salatama, glavnim jelima i dezertima.

Not spicy!

Ako ne volite ljutu hranu , obavezno to napomenite konobarima, da se ne dogodi da sa suzama u očima, popijete litru vode na iskap.Iako je ukus hrane prilagođen evropskom ukusu zapamtite da, tajlandsko ljuto i naše ljuto, nemaju baš isto značenje.

Specijalitete pripremaju gostujući šefovi šefovi kuhinje Čarčai Vongsing i Pianat Jovabut, koji su stigli iz restorana "Tai Kiče" u hotelu "Park Hajat Dubai".To su tradiconalna jela Tajlanda: pikantne umake i jedinstvene kombinacije potpuno svežih sastojaka: povrća, egzotičnog voća, začinskog bilja i plodova mora.

Salata sa svinjskim mesom, pikantna pileća salata, riblji kolačići, salata sa morskim plodovim, samo su neke od predjela koja pripremaju za vas. Od glavnih jela imate priliku da probate:pržene lignje sa mladim čili papričicama, crveni pileći kari, odličnu govedinu, nudle..

Deserti su minimalistički i služe se u neobičnim posudama.

Vreme: od 19.00 do 23.30
Cena po osobi: 2900 dinara

Tekst:Marija Milenković
Foto: Bogdan Pedović

Pogledajte još