Jovanović: Morali smo da odigramo na visokom nivou

BEOGRAD, 5. aprila 2011. (Beta) - Trener košarkaša Partizana Vlade Jovanović izjavio je da je njegova ekipa morala da odigra na visokom nivou kako bi ubedljivo savladala Crvenu zvezdu i dodao da pobede u derbiju uvek mnogo znače igračima i navijačima.

"Posle serije poraza na početku sezone, Partizan ima imperativ da pobedi u svakoj utakmici. Taj imperativ bi imali i da je početak bio bolji. I večeras smo morali da dobijemo. Bilo je potrebno da odigramo u visokom ritmu i tempu. Zvezdine dobre igre u Superligi bile su opomena za nas", rekao je Jovanović na konferenciji za novinare posle meča.

Partizan je večeras deklasirao Crvenu zvezdu sa 118:77 u petom kolu Superlige i to je bila najubedljivija pobeda crno-belih u istorijiduela protiv "vecitog rivala".

To je, ujedno, bila i treća pobeda Partizana protiv Crvene zvezde ove sezone.

"Svaki derbi shvatam veoma ozbiljno. U svim sportovima, bez obzira na sastave ekipa, uvek se dešavaju iznenađenja. Naravno da pobede u derbijima znače mnogo, pogotovo navijačima", zaključio je Jovanović.

Trener Crvene zvezde Saša Nikitović rekao je da nije želeo da ekipa na teren izađe sa željom da izgubi što manje, već da vidi kakav je realan odnos snaga protiv snažnog rivala.

"Nije lako sedeti pred novinarima posle ovakvog poraza, ali to je moj posao. Treneri gube, a igrači dobijaju utakmice. Nisam želeo da usporavam meč da bi izgubili što manje, nego sam hteo da vidim trenutni odnos snaga s jakim i raspoloženim protivnikom na njegovom terenu", istakao je Nikitović.

Pogledajte još