Barsa ide na pobedu, Šahtjor se nada

BEOGRAD, 5. aprila 2011. (Beta) - Fudbaleri Barselone igraju protiv Šahtjora, prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige šampiona i pokušaće da ostvare devetu uzastopnu pobedu na svom terenu u tom takmičenju.

Izabranici Pepa Gvardiole u utakmicu ulaze posle prvenstvene pobede protiv Vilajreala, posle koje su stekli osam bodova prednosti nad najozbiljnijim konkurentom za titulu Real Madridom.

"Protiv Šahtjora moramo dobro da odigramo i da ostvarimo dobar rezultat kojim ćemo mirno sačekati revanš", rekao je napadač Barselone David Vilja.

Vilja je priznao da je zabrinut zbog neefikasnosti njegove ekipe. On je poslednji put postigao gol za klub 26. februara protiv Majorke.

"Uvek ste zabrinuti kada ne postižete golove, ali morate da ostanete mirni, jer nećete biti strelac ako 1.000 puta pričate o tome. Znam da dugo nisam postigao gol. Moram naporno da radim na treninzima da bih to prevazišao", rekao je Vilja.

Barselona se ove sezone bori za tri trofeja - prvenstvo i Kup Španije i Ligu šampiona.

"Ne bih se zadovoljio osvajanjem dva trofeja od moguća tri. U ekipi imamo 'velika' imena, zbog čega sam i došao u Barselonu", rekao je on.

Treninzima Barselone vratitli su se Pedro Rodriges i Maksvel, dok Lionel Mesi i Karlos Pujol i dalje treniraju posebno.

Trener Šahtjora Mirčea Lučesku rekao je da je Barselona favorit u sutrašnjoj utakmici Lige šampiona, ali da će njegov tim uraditi sve kako bi došao do dobrog rezultata.

Fudbaleri Šahtjora prvi put u klupskoj istoriji igraju u četvrtfinalu Lige šampiona.

"Nema sumnje da su oni favoriti u ovom duelu, ali mi ćemo sve uraditi kako bismo došli do dobrog rezutlata", rekao je Lučesku.

Lučesku je prizano da je prilikom žreba priželjkivao drugog protivnika, pošto je Barselona "najbolji tim na svetu".

Rumunski trener je izrazio nadu da će napadač Eduardo biti spreman za utakmicu.

Barselona je u avgustu 2009. godine pobedila Šahtjor sa 1:0 u Superkupu Evrope, ali Ukrajinci su u poslednjem duelu dve ekipe na Kamp Nou slavili sa 3:2, u utakmici grupne faze takmičenja u sezoni 2008-2009.

Pogledajte još