Pozdravljeno članstvo Srbije u DEA

KANKUN/BEOGRAD, 6. aprila 2011. (Beta) - Američka agencija za borbu protiv trgovine narkoticima (DEA) pozdravila je na početku konferencije u Kankunu (Meksiko) pristupanje Srbije toj medjunarodnoj asocijaciji koja okuplja 91 zemlju.

Potpredsednik vlade Srbije i ministar uutrašnjih poslova Ivica Dačić koji učestvuje na tom skupu rekao je da je članstvo u DEA za Srbiju "važna činjenica" i "medjunarodno priznanje, pogotovo ako se imaju u vidu rezultati Srbije u poslednjih nekoliko godina u borbi protiv narkotika", saopštio je MUP Srbije.

Medjunarodna konferencija o borbi protiv trgovine narkoticima održava se ove godine 28 put. Na poziv direktorke DEA Mišel Leonhart, Srbija je ove godine postala punopravni član te medjunarodne asocijacije.

Dačić se u Kankunu sastao i sa direktorom meksičke policije Fakundom Rosasom sa kojim je razgovarao o potpisivanju Memoranduma o saradnji ministarstava i policija dve zemlje. Takve sporazume MUP Srbije već ima potpisane sa Argentinom, Brazilom i Urugvajem, dodaje se u saopštenju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.