fbpx

James Zabiela

Dvadeseti "Pleasures" bio je razlog našeg odlaska u ravnice Vojvodine. Destinacija: klub "Gradilište", Novi Sad. James Zabiela (Džejms Zabila) nastupio je pred 300 ljudi. Dobro ste pročitali. Pretpostavka 1: Pljusak neposredno pre i u toku žurke. Pretpostavka 2: Neinformisanost ljudi.
Trineasti najpopularniji DJ u svetu (prema londonskom DJ Magazinu), potvrdio je visok nivo tehničkog znanja i istančan muzički ukus. Tokom ovog DJ seta, mogli su se prepoznati različiti stilovi miksovanja, zatim razvijena upotreba lupova i efekata. Pa čak i “skreč”, tehnika puštanja ploča, retko korišćena u ovim vodama elektronike. Zvuk koji je ispunjavao klub možemo, slobodno, okarakterisati kao breakbeat i house muziku. Ipak, u Zabilinom stilu, deep, sa dugackim brejkovima. Nešto ređe zastupljene, ali zapažene, melodije, koje u trenutku učine da se svi fanovi istope u jedno “igračko telo”.
Kada od svih ovih izraza (čitaj delića), u ovoj kombinaciji složimo još jednu muzičku “pazlu” u nizu, dobijemo progressive. U svetu već prihvaćen termin, kod nas sve češći za čuti. I doživeti. Jedino čemu je donekle sličan Zabilin zvuk, bila bi muzika Mathew Bushwacka-e, dona tech-house-a i breakbeat-a.
DJ modernog doba, rezitent kluba "Space" na Ibici, najprogresivniji DJ poslednjih nekoliko godina. Pored toga što svakodnevno puni gigantske klubove širom sveta,  odsvirao je i u našem "Gradilištu", pred skromnim brojem ljubitelja kvalitetne elektronske muzike.

Ostale fotografije pogledajte u foto - galeriji

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.