Nagrade agencije "Luna"

Znate li za onu reklamu "Dragi, ne možeš da zamisliš šta mi se dogodilo"? Pa onda za Telekomov ADSL, kada se pred dečkom ispred kompjutera otvara čitav jedan novi svet... Ove i još mnoge druge dobre reklame radila je marketinška agencija "Luna".

Počev od 2004. godine, ova agencija dodeljuje priznanja "Disruption", a ove godine nagrada je uručena Odeljenju za audiološku rehabilitaciju Instituta za ORL i MFH Kliničkog centra Srbije.

Institucija koja je laureat priznanja "Disruption" za 2007. godinu brine da naše društvo ne bude gluvog duha i zbog toga zavređuje svu podršku.

Odeljenje za audiološku rehabilitaciju postoji već četiri decenije, a poslednjih 20 godina, sistemom rane rehabilitacije dece, više od 70 odsto uključenih u program osposobljeno je za školovanje u redovnim školama, od kojih su mnogi završili i fakultete, poslediplomske i doktorske studije, postali cenjeni inženjeri, arhitekte, pravnici, umetnici, a neki su, pak, izgradili uspešne manekenske karijere u svetu. Svakodnevnim radom s decom iz celog regiona, multidisciplinarni tim Odeljenja za audiološku rehabilitaciju omogućio je da deca koja nisu bila u stanju da spontano razviju govor ostvare potpunu integraciju u društvo, menjajući tako konvencionalnu predstavu o osobama s poremećajem komunikacije.

Agencija "Luna" promoviše geslo da oni ne proizvode reklame, već ideje. Na ovaj način "Luna" dobija na društvenom ugledu, a ne samo na ekonomskom.

"Luna TBWA" je pre četiri godine ustanovila ovo priznanje kao deo sopstvenog programa društvene odgovornosti, s ciljem da podrži i skrene pažnju na pojedince i institucije u Srbiji koji idejama i radom prevazilaze konvencije i iskaču iz limitirajućih zadatih okvira, postižući tako izuzetne rezultate, u sopstvenom i u interesu celokupne zajednice. Prvi laureat priznanja "Disruption" bio je Ivan Tasovac, pijanista i direktor Beogradske filharmonije. Dobitnik priznanja za 2005. godinu bio je umetnik Saša Lazoski. "Disruption" čovek za 2006. godinu je dr Miomir Korać, arheolog, direktor projekta istraživanja antičkog grada Viminacijuma.

Prilikom dodele nagrada istaknuto je da se audiološke smetnje mogu sprečiti ili smanjiti, ali da je šteta što još uvek nemamo lek za politički gluvoću.

Tekst: Nada Veljković
Foto: Marko Risović

Pogledajte još