LAGANI RITMOVI, KLASIČNI TONOVI, POP ILI ROK: Horoskopski znak otkriva vaš muzički ukus

Da li uživate u brzim ili laganim ritmovima, klasičnim tonovima, baladama, popu ili hevi metalu, zavisi od znaka i podznaka u kojem ste rođeni.

Vaš muzički ukus ne zavisi samo od znaka i podznaka u kojem ste rođeni, već i od pozicija Meseca i Venere koji u astrologiji, između ostalog, simbolizuju inspiraciju, maštu, umetnost i muziku.

Saznajte koju vrstu muzike vole horoskopski znakovi:

OVAN

Iako voli hevi, hard rok i tehno, strastveni Ovan je i veliki ljubitelj klasične muzike. Naročito uživa da diriguje, obožava koncerte u izvđenju velikih simfonijskih orkestara, a od kompozitora voli Baha, Debisija i Borodina, kao i Riharda Vagnera i Volfganga Amadeusa Mocarta.

Ali, onu njegovu predvodničku stranu ličnosti, ispunjavaju i "jači" zvukovi, hitovi "Koldpleja", "Seks pistolsa" i Ozija Ozborna.

Takođe, Ovan ume i da "diriguje" i u kafani gde kiti muzičare i naručuje omiljene pesme, dok načisto ne iznuri sve muzikante.

BIK

Hedonistički Bik uglavnom voli pop i rok muziku, uziva u numerama "Bitlsa" i "Rolingstonsa”. Budući da je veliki ljubitelj televizije, rado sluša i muziku iz televizijskih serija, ali i filmsku muziku, posebno onu iz naučnofantastičnih i avanturističkih filmova.

U klasicnoj muzici uživa u kompozicijama Bramsa, Prokofieva, Čajkovskog, Salivena.

Takođe, obožava etno muziku, trubače, a srce mu zaigra i kad sluša sevdalinke i starogradske pesme. Okuplja muzičare oko svog stola i ne da im da idu, naručuje pesme i čašćava svirače, a neretko uzima mikrofon u svoje ruke, kako bi zapevao omiljenu pesmu. Za njega je trbušni ples pravi muzičko scenski doživljaj u kojem uživa, jer voli i orijentalni zvuk.

BLIZANCI

Uglavnom vole sve što je novo, moderan ritam, pop i rok muziku, rejv, haus i tehno, a u društvu umeju da bude neodoljivi, jer znaju odlično da imitiraju, pevaju, igraju i zabavljaju druge. Blizanci su i ljubitelji jednog od najpopularnijih dela Bendžamina Britna, dečje opere "Mali dimničar" i baleta "Žar ptica" Igora Stravinskog. Uživaju uz muziku Vagnera, Šumana, Glinke, Griga, Hacaturjana.

Blizancima je najdraža muzika ranijih vremena, poput ljubavnih pesama Frenka Sinatre, Dina Martina, Toma Džonsa i grupe "Aba". Uživaju i u muzici Majkla Džeksona, a svu raznolikost njihovog muzičkog ukusa potvrđuje i to da vole i muziku pozorišnih predstava, pogotovo onu sa Brodveja.

RAK

Romantičan Rak voli nežne tonove, pesme Selin Dion, Vitni Hjuston i Keli Klarkson su idealne za njega. Rado se odlučuje za muziku koja će ga vratiti u prošlost i probuditi u njemu nostalgiju, poput numera Bitlsa i Partridž Femilija.

Rak uživa u evergrin muzici i autentičnom izvornom narodnom melosu, jer mu prija opuštanje u toploj atmosferi uz čašicu razgovora sa prijateljima, kad može i da zapeva i da zaigra, i tako do ranih jutarnjih sati. Ume Raku srce da zaigra uz "jecaje" violine, baš kao i dok sluša violinski koncert, pa su njegovi omiljeni kompozitori Čajkovski, Mocart, Mendelson, Betoven i Brams.

LAV

Voli svaku vrstu muzike koja mu omogućava da isprazni svoju ogromnu energiju, i to najčešće kroz ples ili đuskanje. I to onda kada su svi pogledi sigurno uprti u njega, kad je on na svom tronu – plesnom podijumu. Voli, takođe, hard rok, tehno, ali i domaće pop balade.

Lav može po čitav dan da sluša "Pink Flojd" i "Blek Sabat". Inspiriše ga strast iz kompozicija Riharda Vagnera i Sergeja Rahmanjinova, a njegov omiljeni kompozitor je Ludvig van Betoven.

Za Lavove je važna dramatičnost i živost muzike.

DEVICA

Voli muziku koja deluje umirujuće, pa nimalo ne čudi njen izbor "Enie", Antonia Vivaldija i Volfganga Amadeusa Mocarta, a od kompozitora posebno voli Šopena. Najdraži joj je zvuk violine i flaute. Devica neće uživati u muzici, a da prethodno nije saznala što više o njoj, pa rado proučava njenu istoriju.

Takođe, obožava filmsku muziku i balade. Njeno raspoloženje u veselom društvu, uz svirače u njenoj omiljenoj kafani raste pogotovo, od onog trenutka kad svi drugi već malo posustanu – tad ona stupa na scenu i uz zvuke tambure i bećarce podiže nivo raspoloženja. Nešto se tad u njoj budi, pa često zaigra i na šanku ili stolu, svejedno, važno da je veselo.

VAGA

Znak kojem vlada Venera planeta ljubavi. Uživa i u klasičnoj muzici, pogotovo bečkim koncertima, a omiljeni kompozitori su joj Čajkovski i Mocart, bira kompozicije Johana Štrausa, Fani Mendelson i Franca Šuberta. Njen ukus zadovoljava i muzika Frenka Sinatre i Barbare Strejsend. Za njenu sentimentalnost odlična je kantri muzika, dok je za Vage, ljubitelje modernijih zvukova najbolji izbor Nik Kejv.

Vaga čim uđe u kuću, uključuje neku muziku, samo da se melodija čuje na sve strane, ali ona sentiš, uglavnom romantična, jer Vaga voli pop i balade. Otmena i suzdržana, Vaga rado posećuje splavove gde postaje razuzdana, kiti muzikante i ne da im se odmaknu od njenog stola.

ŠKORPIJA

Strastvena i bučna, Škorpija ume totalno da se opusti u boemskoj atmosferi svog omiljenog restorana, kao što, onako elegantna i magnetična ume da uživa u zvuku orgulja i horskom pevanju. Voli instrumentalnu muziku, ali i pop, a od kompozitora obozava Šumana, Betovena i Mokranjca.

Škorpiji je najbliži rad kompozitora klasične muzike Erika Sartija i Bele Bartok. Džez pričinjava Škorpiji pravi muzički doživljaj, posebno numere Moli Džonson i Arete Frenklin.

STRELAC

Voli ritam koji podseća na muziku Dalekog Istoka, plesove afričkih plemena, uzbuđuje ga zvuk bubnja, ali i tehno muzika. Iako je Betoven njegov omiljeni kompozitor, inače, rođen u znaku Strelca, ne beži Strelac ni od kafanske muzike, ali posebno one u restoranu u centralnoj gradskoj zoni gde dolaze poznate "face".

Strelac je obožavalac filmske muzike. Pitajte Strelce da li im se dopada muzika iz filmova "Kil Bil" i "Rođen da ubije", i odgovoriće vam da je obožavaju. Za njih su rezervisane i pesme Leonarda Koena i Džonija Mičela.

JARAC

Mada, naizgled uzdržan i rezervisan Jarac ume da se opusti u pravom kafanskom ambijentu uz crno vino i dobru muziku, gde će i da zaigra i zapeva sa zadovoljstvom, ipak je klasika "zakon" za Jarca. Zato on voli klavirske koncerte, ali i duete, a od kompozitora Šopena, Debisija i Rahmanjina.

Jarac je veliki poštovalac džeza i opere. Na listi njegovih omiljenih pevača su Brajan Feri i Tom Vejts. Uz to uživa u pesmama koje ukazuju na određene društvene probleme i koje u sebi nose i druge, a ne samo ljubavne poruke.

VODOLIJA

Ona spava danju, a luduje noću, jer najviše voli disko ritam, pa vlasnici diskoteka, splavova i klubova mogu biti zahvalni Vodolijama koje često umeju da osvanu u njihovim objektima. Međutim, kontroverzna i nepredvidiva Vodolija voli i vizantijsku muziku, orgulje, gitaru i Mocarta – kompozitora rođenog u njenom znaku.

Vodolija obožava fuziju zvukova, džeza, elektronske i akustične muzike. Veliki je fan Dejvida Bouvija, ali i Morisa Ravela i Elektrik Lajt orkestra.

RIBE

Baš nju briga koliko je sati, kad joj je tako lepo, kao u nekom drugom svetu, jer Ribe vole da sanjaju, zamišljaju i maštaju. Opera i balet su kao izmišljeni za senzualne i romantične Ribe, te one najviše vole Verdija, Pučinija, Šopena, Gluka ("Orfej i Euridika") i Manuela de Falju (balet "Ljubav čarobnjaka" i "Trorogi šešir"), kompozicije za klavir i orkestar ("Noć u španskim vrtovima").

Ribe su strastevni slušaoci Johana Sebastijana Baha. Uživaju u muzici iz različitih kultura, a bliska im je i srednjevekovna muzika. Ono što u muzici traže, pronalaze i u pesmama Džudi Garland.

Izvor: 24sedam.rs/Astrolook.com
Foto: Ilustracija/Pexeles.com

Pogledajte još