PERFEKCIONIZAM ODBIJA: Pet razloga zašto muškarci ne žele da ostare uz savršene žene

Ako neko fino pojede svoje povrće - dobiće desert, ako nema grešaka na testu – dobiće najvišu ocenu, a sa besprekornom biografijom dobije posao. Isplati se biti savršen u većini životnih područja, pa i nije čudo što se zbog toga mnogi trude da budu savršeni u vezi i pred partnerom pokazuju isključivo sopstveni perfekcionizam.

Međutim, u vezama bismo bez brige mogli da prekinemo sa samooptimizacijom i mirne savesti da ostanemo lepo nesavršeni – onakvi kakvi smo. Naime, to u ljubavi mnogo više obećava...

Pet razloga zašto muškarci ne žele da ostare sa savršenim ženama:

1. Osećaju se nesigurno

Verovali ili ne, muškarci žele da "budu tu" za svoju partnerku. Žele da je podrže, pomognu joj i pruže svoje rame da uvek može da se osloni. Zbog toga se osećaju snažno i potrebno, to im daje sigurnost. Međutim, kako da budu "tu za nju" kad ta očigledno može sve sama bez ikakve pomoći. Savršene žene daju partnerima osećaj da su beskorisni i suvišni.

2. Dosađuju se

Između ostalog, veza živi i zbog stalnih promena koje se dešavaju – par zajednički raste, svađa se, miri, upoznaje nove strane partnera... Ako je neko savršen poput mašine, predvidljiv je i pre ili kasnije će postati dosadan.

3. Osećaju pritisak

Ko će se opustiti i pokazati partnerki neke svoje nesavršene strane - ako je ona savršena od A do Š? Savršeni ljudi delimično deluju nesimpatično jer se sve greške u njihovom svetlu vide još jasnije - što stvara pritisak. A to niko ne želi, naročito ne u svojoj intimnoj zoni, kod kuće - gde traži bezuslovnu ljubav i naklonost.

4. Postaju sumnjičavi

Naravno, u početku veze obe strane se trude da ne pokažu odmah svoje mane. Međutim, kad se nakon nekog vremena ne pokaže ni jedna jedina mana, niti greška, onda većina postane sumnjičava. A znamo da su sumnjičavost i nepoverenje najlošija pretpostavka za vezu...

5. Nisu glupi

Premda se ponekad stide svojih slabosti i naravno da uvek teže tome da budu snažnije i na neki način i "bolje" - niko nije savršen i to nas sve čini dragim, bliskim i simpatičnim. OK, spolja pokazujemo našu najlepšu stranu, ali najdublje osećaje i pravu povezanost možemo da razvijemo samo sa osobom s kojom možemo da se identifikujemo i koja nam je bliska.

Muškarci (bar većina njih), srećom, nisu glupi – znaju da žena iz snova ne treba da bude savršena kako bi bila "ona prava"!

Izvor: Prva.rs/miss7.24sata.hr
Foto: Ilustracija/Pexels.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.