Novi mediji - Šer konferencija

BEOGRAD, 06. april 2011. (FoNet) - Internet i novi mediji postali su sastavni deo života, ali se ne koriste na dovoljno viskom nivou i zbog toga želimo da na Šer konferenciji okupimo vrh svetkog Internet i socijalnog aktivizma, kako bi ga učinili boljim, rekao je danas projekt menadžer konferencije Vladan Joler.

On je na konferenciji za novinare rekao da će se Šer konferencija održati od 7. do 9. u Domu omladine i još osam beogradskih klubova, a imaće dnevni i noćni program.

U programu će učestvovati krem socijalnog aktivizma, koji će nam preneti svoja progresivne ideje i iskustva na tom, rekao je Joler.

Internet aktivista Brus Sterling, predstavljen kao naiskusniji, izneo je podatak da je samo u poslednjoj deceniji tehnologija komunikacija izrazito napredovala.

Samo u prošloj godini prodato je milijardu i trista miliona mobilnih telefona, a ta industrija je zaradila trilion dolara, što je nezabeleženo u istoriji, rekao je Sterling.

On je izneo i podatak da trenutno postoji više mobilnih telefona u upotrebi u svetu, nego četkica za zube, ili priključaka za struju, vodu ili kanalizaciju.

Patrik Mejer iz organizacije Mapiranja kriza rekao je da nove tehnologije omogućuju da se desetine ljudi povežu preko Interneta i preko svoje mreže omoguće doturanje humanitarne pomoći u kriznim područjima.

Jaroslav Valuh iz iste organizacije je objasnio da se na taj način stvaraju neformalne inicijative širom sveta koje žele da pomognu, a to mogu učiniti brzo.

Počelo je sa zemljotresom u Čileu, posle toga imali smo Haiti, a posle toga Egipat i sada kriza u Libiji, podsetio je on.

Pokrovitelj Šer konferencije su OEBS i firma Karlsberg, a kako je rečeno novinarima, već su prodate sve komplet ulaznice za večernje muzičke programe i moći će da se kupe samo pojedinačne.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.