Zvezda pobedila, Partizan u finalu

BEOGRAD, 6. aprila 2011. (Beta) - Fudbaleri Partizana plasirali su se u finale Kupa Srbije, iako su u revanšu polufinala u gostima izgubili od Crvene zvezde sa 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Andrija Kaluđerović u 72. minutu.

U prvoj polufinalnoj utakmici koja je odigrana 16. marta na stadionu Partizana, crno-beli su pobedili sa 2:0. Protivnik Partizana u finalu biće Vojvodina, koja je eliminisala Slobodu Sevojno.

Prvu šansu na utakmici imao je Partizan u sedmom minutu, kada je Dominik Adija šutirao sa 20-ak metara, a golman Boban Bajković dobro intervenisao i izbio je u korner.

Nakon toga, fudbaleri Crvene zvezde su preuzeli terensku inicijativu i pripretili Partizanu.

U 12. minutu Brazilac Evandro je prošao po desnoj strani i centrirao, Andrija Kaluđerović je u padu zahvatio loptu i šutirao, ali je golman Vladimir Stojković odlično intervenisao.

Mogli su crveno-beli da povedu i u 21. minutu, kada je posle kornera, Kristijan Borha bio najviši u skoku i šutirao glavom pored desne stative.

Do kraja poluvremena Partizan je bez uspeha pokušavao da ugrozi gol protivnika iz kontranapada, ali ni Crvena zvezda nije uspela da veći posed lopte pretvori u rezultatsku prednost.

Partizan se na početku drugog poluvremena oslobodio pritiska, a u 53. minutu posle kornera Nemanje Tomića, kada su odbrambeni igrači Crvene zvezde zamalo zatresli svoju mrežu.

Činilo se da će crno-beli u nastavku utakmice bez većih problema odoleti naletima protivnika, ali je u 72. minutu Crvena zvezda došla do vođstva.

Borha je traljavo šutirao, lopta je ipak došla do Kaluđerovića, koji je pobegao Stefanu Saviću i sa nekoliko metara poslao loptu u .

Mogla je Zvezda do produžetka da je u 82. minutu, nakon Evandrove asistencije, Kaluđerović malo preciznije šutirao sa 14 metara.

Igrači Crvene zvezde do kraja utakmice nisu imali snage za još jedan gol, ali je zato Partizan imao odličnu šansu za izjednačenje u 88. minutu.

Iliev je poveo kontranapad Partizana po desnoj strani, dodao loptu do Milana Smiljanića, a ovaj pronašao Aleksandra Lazevskog koji je neometano šutirao sa 10-ak metara i primorao golmana Bajkovića da interveniše.

Uprkos činjenici da pobedom nisu izborili plasman u finale kupa, igrači i navijači Crvene zvezde su slavili posle utakmice, možda I više od pristalica Partizana.

Ovo je bila prva pobeda Crvene zvezde nad večitim rivalom od februara 2008. godine.

Finalna utakmica Kupa Srbije igra se 11. maja, a naknadno će biti utvrđeno na kom stadionu.

Sudija: Slobodan Veselinović
Gledalaca: 41.682
Žuti kartoni: Petrović, Ilić (Partizan),

Crvena zvezda: Bajković, Ninkov, Ćosić, Mikić, Vilotić, Kadu (Lazović od 46'), Isah (Mijailović od 79'), Vešović (Jevtić od 55'), Evandro, Borha, Kaluđerović.

Partizan: Stojković, Miljković, Lazevski, Savić, Krstajić, Petrović, Kamara, Tomić (Babović 0d 70'), Ilić, Adija (Iliev od 46'), Tejgo (Smiljanić od 83').

Pogledajte još