DATO VIŠE OD DVA MILIONA VAKCINA: Obe doze cepiva primilo 791.000 građana Srbije

Direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović kazao je da je 791.000 građana Srbije primilo obe doze vakcine protiv koronavirusa.

Jovanović je za Radio-televiziju Srbije rekao da je do sada dato više od 2.040.000 vakcina građanima, a da je na portalu e-uprava prijavljeno 1.380.000 građana koji su zainteresovani da prime neku od vakcina protiv tog virusa.

Dodao je da se svakog dana prijavljuju građani i podsetio da je u devet gradova u Srbiji moguće primiti vakcinu bez prijavljivanja na portalu e-uprava odnosno bez zakazanog termina.

Upitan da li strani državljani mogu primiti vakcinu u Srbiji, Jovanović je odgovorio potvrdno, ali je dodao da su po prioritetima oni nakon srpskih državljana.

- Kada pričamo o prioritetima, prvo pozivamo domaće državljane, po kategorijama prioritetnih grupa, pa ćemo tek u narednom periodu pozivati strane državljane sa boravištem (u Srbiji) a tek na kraju strane državljane bez boravišta u Srbiji - rekao je on.

Prema njegovim rečima, do kraja nedelje će biti moguće da građani potvrdu o vakcinaciji dobijaju na i-mejl adresu, a moći će i da propušten termin opravdaju i da zakažu novi.

Izvor: Beta
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još