Kako da budete vitki kao Anđelina Džoli?

Holivudska glumica Anđelina Džoli važi za jednu od najlepših žena sveta, a ona status fatalne žene potvrđuje svakim svojim pojavljivanjem u javnosti. Za njen besprekoran izgled i vitku liniju zaslužna je i posebna ishrana.

Međutim, ako ste mislili da Endži ne sme ni da se približi čokoladi, prevarili ste se, jer je upravo ona jedna od namirnica na glumičinoj  listi namirnica.

Kako piše Tportal, za vreme snimanja filma "Turist", u kojem glumi sa Džonijem Depom, Anđelina je još jednom pokazala kako je njena vitka linija besprekorna. Kako bi istu i zadržala, Anđelina pažljivo odabira namirnice koje će se naći na njenom dnevnom meniju.

Kako otkriva šef kuhinje na snimanju filma za portal "Self", Anđelinina ishrana je veoma šarolika, a ukoliko ste bili sigurni da se ova lepa glumica u pauzama snimanja zabavlja žvačući celer, pogrešili ste, se jer se neretko počasti i kroasanom s čokoladom. Endži nikada ne preskače doručak, a upravo određenim namirnicama postiže vitku liniju i zdravlje celog organizma.


Mešane semenke i orašasti plodovi

Jedan od najboljih izbora grickalica su upravo orašasti plodovi. Istraživanje koje je sproveo "International Journal of Obesity" dokazalo je i da osobe koje svaki dan pojedu šaku badema brže mršave i lakše umanjuju indeks telesne mase. Naime, bademi su prepuni alfa-linolenske kiseline koja ubrzava razgradnju masti. Osim badema, i orasi imaju čarobni učinak, tako je istraživanje Univerziteta Marshall u Zapadnoj Virdžiniji otkrilo da se konzumiranjem pola šoljice oraha na dan umanjuje rizik oboljevanja od raka dojke.

Smatra se da orašasti plodovi, poput badema, lešnika i oraha, imaju antioksidantsko delovanje. Prilikom pravljenja sendviča bolje je posegnuti za maslacem od kikirikija, vrlo popularnim u SAD-u, nego za raznim narescima, jer kikiriki blagotvorno deluje na srce. Uz orašate plodove, Anđelina dobro zna da i razne semenke imaju vrlo pozitivan uticaj na ceo organizam. Tako suncokretove semenke obiluju fitosterolima koji smanjuju nivo holesterola.


Brokoli i karfiol imaju čarobni učinak na celi organizam

(old_image)

Karfiol je broj jedan kada se radi o izvoru vitamina C, pa i o smanjivanju rizika oboljevanja od raka. Tako samo pola šoljice ckarfiola podmirujue čak 36 odsto dnevnih potreba za vitaminom C, a prilikom borbe protiv raka je nezamenjiva. Naime, karfiol snižava nivo rizika oboljevanja od raka debelog creva, pluća i trbušnih karcinoma. Kao i drugo povrće, karfiol ima vrlo malo kalorija, pa obliluje vlaknima, a jedna od njegovih najvećih prednosti je ta što je višestruko primenjiv te tako lako zamenjuje znatno težu hranu. Uz karfiol, nezaobilazan je zeleni brokoli koji je isto odličan izvor vitamina C.

Brokoli sadrži brojne korisne sastojke u borbi protiv raka, a njegovim kuvanjem na pari telo apsorbuje sve korisne sastojke. Preporučuju se i izdanci brokolija koji sadrže i do stotinu puta više hranjivih i zdravih sastojka od samog brokolija.

S brokolijem Anđelina često kombinuje i plodove mora i ribu. Naime, hranjivi sastojci brokolija u tim kombinacijama su i do 13 puta delotvornije, pa se snažnije bore protiv slobodnih radikala koji uzrokuju karcinome.


Čokoladni kroasan i pšenična pogača

(old_image)

Poznato je da upravo kroasan i pogače nisu najzdraviji izbor za doručak, samo jedan kroasan u sebi sadržava i do 175 kalorija i 11 grama masti, dok pšenične pogače imaju 480 kalorija. To znači da se ovom ubojitom kombinacijom već doručkom u organizam unosi veliki deo potrebnih dnevnih kalorija kombinujući ugljenehidrate, masti i proteine.

Tportal dalje navodi da, premda je ovaj doručak daleko od zdravog, Andželina mu ponekad jednostavno ne može odoleti. Kako bi izbegla unošenje nepotrebnih kalorija u organizam ove nezdrave prehrambene navike, Anđelini je savetovano da pogače i kroasane zameni zdravijom verzijom doručka – pecivom od celih žitarica koje sadrži 220 kalorija, isto kao i dve kriške hleba od celih žitarica.

Pogledajte još