ZA NEVEROVATAN LJUBAVNI DOŽIVLJAJ: Otkrijte pet tajni sjajnog seksa

Činjenica je - postoje loš, dobar i sjajan seks. Ako želite da uvek imate ovaj poslednji, treba da znate sledeće...

Sjajan seks se planira

Spontanost je jedna od važnijih stvari u životu. Stalno nam pričaju o važnosti spontanog trenutka pa smo i, kad se radi o tako važnom pitanju kao što je seks, verovatno skloni da pomislimo kako je najbolje da do njega dođe bez plana.

- Upoznali smo se u tri, u krevetu smo bili u pola četiri - za mnoge je šifra prave strasti. No, u stvarnosti, to baš i nije tako.

Znanje da će biti seksa uzbuđenje je samo po sebi. Čak i svakodnevne stvari na koje inače ne obraćamo pažnju, poput šminkanja ili češljanja, postaju mali erotizirajući rituali. O oblačenju seksi veša da i ne govorimo. Kad znamo da će biti seksa, predigra počinje, a samim tim povećava se uzbuđenje – pre i za vreme samog odnosa.

Sjajan seks je seks koji je učestao

Dobro znamo – ono čega imamo mnogo, ne znači nam toliko kao ono u čemu oskudevamo. S druge strane, ako nečeg imamo u izobilju, ako je i najbolja stvar, gubimo ideju ekskluzivnosti. Kad se u to upuštamo, pre ili kasnije, upadamo u rutinu, pomalo se osećamo kao kad provlačimo karticu na ulazu u firmu... Razmislite još jednom, jer seks je izuzetak – učestalost može da pojača želju.

Kad smo seksualno uskraćeni, svaki odnos je poput serviranja večere gladnom. Može li se takav fokusirati na nijanse ukusa, na finese servirane poslastice? Teško, prava gastronomija počinje tamo gde glad prestaje. Slično je i u krevetu – učestalost nas ohrabruje na eksperimente, na traganje za svojim sopstvenim seksualnim identitetom, na promenu, na dinamiku pod kojom se misli na nešto sasvim drugo od menjanja poza. Iako su i različite poze pri tome i te kako dobrodošle.

Sjajan seks uključuje (inter)akciju

"Glavno je da se volimo, nemaš tu šta da pričaš, to se oseća". Ili: "Oh, on je pravi vulkan u krevetu, vidi samo te pločice". Ili: "Nemamo baš šta da pričamo, ali zato seks... Seks!".

Često s ljubomorom slušamo prijateljice dok nam u "ženskim" izlascima vikendom podnose izveštaj o svojim sekualnim reckama koje su skupile. Ali koliko im je zaista dobro? Ili, ako im je dobro, da li je to samo zato jer za bolje ne znaju? Seksualni terapeuti kažu da je pričanje veoma seksi.

To ne znači da ćete pričati o tome kako ste malopre kod pedikira operisali kurije oko niti o pravilima citiranja naučne literature u diplomskom radu. U principu, ne preporučuju ni spominjanje bivšeg frajera. Ali pričati o odnosu samom – to da.

"Ja volim ovo", "Uradi mi...", "Hajde, okreni se"... Takođe, bolje je pričati pozitivno. Na primer, ako vas nervira poza "doggy", a volite "leptir", nemojte da kažete: "Mrzim doggy". Bolje recite: "Volim leptir". I ako vam se vrišti – vrištite.

Sjajan seks je opušten

Lepo je seks ne ograničavati na krevet, ali mnogi od nas nesigurnost nastoje da nadoknade posebnim akrobatskim veštinama. Smatraju da tokom jednog jedinog seksa moraju da "overe" sto u kuhinji, veš mašinu, sudoperu. U seksu je važno da se ne žuri.

Tamo gde vam je dobro, ostanite, dajte priliku i mestu, ne samo partneru, i sebi. Još uvek ima dovljno prostora za eksperimente s dubinom, brzinom, vremenom... Koliko možete da izdržite?

Sjajan seks je (vaša) privatna stvar

Neki smatraju da se orgazam broji samo ako ga i vi i partner doživite u istom trenutku. Ili da se pri tome neizostavno morate gledati u oči. Zamislite samo kako izgleda kad takva očekivanja poželite da spojite, na primer, s "doggy" položajem. Tehnologija može donekle da pomogne, ali koliko strasti stane u situaciju u kojoj frajer tokom odnosa drži mobilni na selfi stiku pred njenim očima, a ona ispred sebe rukama steže video kameru koja je priključena na TV?

Ako neko uopšte uspe da stigne do orgazma na takav način, šta ako se u presudnom trenutku izvuče kabal? Sve je propalo! Ne želimo da obeshrabrimo one koji vole baš tako, ali vaš orgazam, a i sve ostalo što osećate za vreme seksualnog odnosa, vaša je stvar. Nije lepo biti sebičan u seksu, ali neka osećanja jednostavno nisu za deljenje.

Izvor: Elle.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još