Pet najboljih gradova za šoping

Proleće je idealan period da otputujete i posetite neki od evropskih gradova, a mi vam predlažemo pet destinacija gde vas čeka odličan šoping.

Spojite lepo i korisno, razmotrite naše ideje za kratak prolećni odmor i pakujte kofere.

ISTANBUL: 40 dana šopinga bez poreza
Za dobar šoping u Istanbulu, u bilo koje doba godine, dovoljno je da posetite Kapali-čaršiju, čuveni turski bazar gde postoji čak 4.400 radnji. Ipak, ako ste planirali da posetite ovu tursku metropolu, najbolje je da to učinite u u ovom periodu, jer se u Istanbulu do 26. aprila  se održava „Šoping festival“.

Više od 90 tržnih centara otvoreno je do 23 sata, a svake subote rade do dva časa ujutro. Svi posetioci mogu da uživaju u uzbudljivom festivalu uz neprekidne šoping aktivnosti, predstave, koncerte i brojne svečanosti. Veliko iznenađenje je šoping s popustima od čak 30 odsto i šoping oslobođen poreza na proizvode iz aktuelne sezone.

(old_image)

BUDUMPEŠTA: Vrhunski centri u komšiluku
Krenite na produženi vikend u Budimpeštu jer će vam tri dana biti sasvim dovoljna da upoznate grad i obavite šoping. U najpoznatijim tržnim centrima u ovom gradu - „Arkad“, „Duna plaza“, „Westend City Center“ i „Mamut“ - nailazićete na iste brendove, pa možete da se opredelite za samo jedan. Mi vam preporučujemo „Arkad“, blizu železničke stanice „Keleti“, jer se u istom kompleksu nalaze i „Ikea“ i hipermarket „Tesko“.

Ovde na rasprodaji možete da nađete čak tri puta jeftiniju garderobu nego u Beogradu. Obiđite i prodavnice koje se nalaze između ulica Andraši, Rakoczi i Vaci, ali imajte u vidu da pojedine radnje vikendom ne rade.

(old_image)

BARSELONA: Najjeftinije „Zarine“ radnji
Da ne biste gubili vreme na traženje ulica i radnji, za pet evra kupite celodnevnu kartu za autobus „Barcelona shopping line“, koji će vas provesti kroz najznačajnije šoping zone u gradu. Autobusi na svakih sedam minuta kreću iz ulice Ramblas, odatle voze prema Trgu Katalunja do kraja Avenije diagonal. Na potezu od pet kilometara načičkane su prodavnice najpopularnijih robnih marki, kao i tržni centri „Triangle“ i „Corte Ingles“.

Najveći izbor španskih modnih marki, među kojima je i „Zara“, pronaći ćete u modernom šoping-molu „Maremagnum“, koji se nalazi na plaži Barseloneta, blizu Kolumbovog spomenika. Ako ste u prilici, obiđite i „Mango oautlet“, koji je od grada udaljen oko tri kilometra.

 
(old_image)

BEČ: Šoping siti, najveći u Evropi 
Glavna šoping zona u Beču je u čuvenoj Marijahilfer štrase, gde su se nalaze velike robne kuće i internacionalni trgovinski lanci. Južno od Beča nalazi se i najveći šoping centar u Evropi „Šoping siti sid“ (Shopping City Süd), u kojem su poznati brendovi poput „zare“, „manga“…
Obavezno posetite i autlet tržni centar „McArthurGlen“ u Pandorfu, u blizini austrijske prestonice, gde je roba stalno snižena za 30–70 odsto. Ovde po diskontnim cenama možete naći brendove kao što su „tommy hilfinger“, „hugo bos“, „ralph loren“, „dior“...

 

(old_image)

SOLUN: Najbolja ponuda kože i krzna
Čitav grad je jedan veliki šoping centar. Ulice Soluna, koje se pružaju paralelno s morem, prepune su najrazličitijih radnji. Međutim, treba da znate da ovde važi pravilo da sve što su butici bliže obali roba je skuplja.

Najpopularnije radnje nalaze se u ulicama Nikis, Tsimiki i Egnatija, gde dobre farmerice možete naći za 10 evra, a zimsku jaknu za 20-30 evra. Ako vas interesuju koža i krzno, trebalo bi da znate da su cene najpovoljinije u radnjama oko Trga Platija Vardaris. Obavezno obiđite i tržni centar „Mediterranean cosmos“, udaljen svega desetak kilometara od centra Soluna.

Izvor: Blic.zena

Pogledajte još