ZLONAMERNE OBJAVE UNELE PANIKU MEĐU GRAĐANE: Neće biti oduzimanja dece koja nisu vakcinisana

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije i ministarka Darija Kisić Tepavčević saopštili su da su netačne pojedine objave na društvenim mrežama da će centri za socijalni rad oduzimati decu roditeljima koji ne budu dozvolili njihovu vakcinaciju protiv kovid-19.

U Ministarstvu ističu da takve objave, koje su, navode, zlonamerne i neistinite, samo unose paniku među građane, kako bi ih odvratili od vakcinacije, koja je najbolje sredstvo za uspešnu borbu protiv koronavirusa.

Podsećaju i da u proces vakcinacije protiv kovid-19 nisu uključena deca, zbog čega je potpuno neargumentovano tvrditi da će ona biti oduzimana roditeljima ako ih ne vakcinišu, prenosi Tanjug.

Ministarstvo i ministarka Kisić još jednom apeluju da se zaustavi širenje neproverenih i neutemeljenih objava, jer je vakcinacija potpuno dobrovoljan proces i zavisi isključivo od svakog pojedinca, ističe se u saopštenju.

Centri za socijalni rad nikada nisu, niti će oduzimati bilo kome decu zbog takvog razloga, poručuju iz Ministarstva za rad.

Izvor: Politika.rs/Tanjug
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.