NENASELJENO DUŽE OD 500 GODINA: Škotsko ostrvo idealno utočište od pandemije na prodaju za samo 111.000 dolara

Sa novom realnošću koja je pre godinu dana zakucala na vrata i za sada ne namerava da ode, mnogi ljudi, posebno oni sa dubljim džepom, razmatraju svoje živote odluke i gledaju da pobegnu iz gradova u zabačene kutke gde neće biti ograničeni u svojim domovima, ma koliko luksuzni oni bili.

Mnogi od njih kupuju placeve daleko od civilizacije, a jedan u Škotskoj se nudi za relativno nisku cenu od 111.700 dolara (80.000 funti). Ostrvo jelena, u regioni Škotske visoravni, površine 4,5 hektara smešteno je na zapadnoj obali zemlje i ponuđeno je na prodaju.

Nenaseljeno ostrvo u Loh Moidartu je lokacija u kojoj se može uživati uz punu privatnost zbog svoje zabačene pozicije, navodi kompanija "Future Property".

Ostrvo se prodaje nakon što je 500 godina bilo u vlasništvu iste porodice, a budući vlasnik biće komšija, doduše daleki, porodici britanskog milijardera Ričarda Brensona, čija sestra Vanesa poseduje Ejlian Šonu – najbliže susedno ostrvo.

- Koriste ga za posao. Ejlian Šona je znatno veće ostrvo, a na njemaju imaju brvnare i druge sadržaje gde mnogi poznati idu na odmor - kaže menadžer nekretnina Stiven Maklaski.

Prve komšije na Ostrvu jelena su riđe veverice, foke i poneki delfin.

Trenutno jedino što se na ostrvu nalazi je drveće i kamen. Ništa nikada nije na njemu građeno. Bilo je potpuno nenaseljeno 500 godina.

Blizu ostrva se takođe nalazi zamak Tioram, napravljen u 13. veku, ali je sada u ruiniranom stanju.

Onlajn aukcija biće održana 26. marta, a Maklaski navodi da interesenata ima, koji hoće da ostrvo pretvore u bazu za izlete, vožnju kajaka i šetnje.

Očekuje se da će ostrvo dostići cenu između 210.000 i 280.000 dolara.

Od početka pandemije, zainteresovanost za ovakve zabačene lokacije je drastično skočila. Neke od njih prodavane su za milione dolara.

U julu prošle godine, neimenovani kupac iz Evrope kupio je irsko Ostrvo konja, površine 63 hektara, za 6 miliona dolara. Prodaja je ugovorena preko Vatsapa.

Izvor: RTS
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.