Derbi će odlučiti o tituli

BEOGRAD, 7. april 2011. (Beta) - Treneri rukometaša Partizana i Crvene zvezde Aleksandar Brković i Igor Butulija ocenili su u Beogradu da će "večiti" derbi u subotu odlučiti ko će biti prvak Srbije.

"Taj meč je za nas kao finale plej-ofa. Ne obaziremo sa na probleme koje ima Zvezda, a poznato je da je ranjeni lav najopasniji. Ne uljuljkujemo se ni bodovnom prednošću koju imamo. Verujem u pobedu koja bi nas približila osvajanju titule prvaka", rekao je Brković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Partizan trenutno zauzima prvo mesto na tabeli Superlige sa četiri boda više od Crvene zvezde.

Rukovodstvo lige nedavno je Zvezdi oduzelo dva boda zbog finansijskih dugovanja pojedinim igračima, a crveno-beli su podneli žalbu na ovu odluku.

"Gubi se smisao derbija ako ostane ova odluka o oduzimanju dva boda i prvenstvo nije regularno... Bez obzira na našu žalbu ova utakmica odlučuje dosta toga", kazao je Butulija.

"Partizan je favorit iz mnogo razloga i ako nas u subotu pobede na terenu, ja ću im čestitati", dodao je on.

Trener Partizana Brković rekao je da ekipa nije umorna od velikog broja utakmica u proteklom periodu.

Crno-beli su nedavno u Atini savladali AEK u četvrtfinalu Čelindž kupa, a igrače i rukovodstvo umalo su linčovali navijači grčke ekipe po završetku duela.

"Umorni onoliko koliko smo bili i pre utakmice u Atini. Nema alibija i opravdanje za period koji je pred nama", kazao je on.

Plasman Partizana u polufinale Čelindž kupa prokomentarisao je i trener "večitog" rivala Butulija.

"Partizan nije umoran i to je ekipa koja ima kvalitet za duele sa mnogo jačim rivalima. Ipak, javnost treba da zna da u Evropi niko ne poštuje Čelindž kup", kazao je Butulija aludirajući na činjenicu da klubovi iz najjačih evropskih liga ne učestvuju u Čelindž kupu.

Njegov kolega iz Partizana Brković odgovorio je da je cilj crno-belih da uskoro zaigraju i u najkvalitetnijem takmičenju u Evropi, Ligi šampiona.

"Mi se borimo i trudimo da pobedimo u svim utakmicama. Trenutno smo na tom nivou da možemo da igramo Čelindž kup, a cilj nam je da jednog dana igramo Ligu šampiona", rekao je Brković.

Golman Partizana Nikola Džamić rekao je očekuje neizvesnu i tešku utakmicu.

"U derbiju se uvek igra sa mnogo žara i borbe. Moramo veliku želju za pobedom da prenesemo na teren da pobedimo i napravimo korak ka osvajanju titule", naveo je on.

Kapiten Crvene zvezde Srđan Trivundža rekao je da će ekipa pružiti maksimum, bez obzira na probleme van terena.

"Daćemo sve od sebe na terenu, što smo pokazali i u nekoliko prethodnih utakmica. Večiti derbi biće veliki motiv za nas, pogotovo za mlađe igrače", zaključio je Trivundža.

Utakmica 23. kola Superlige Srbije Partizan-Crvena zvezda igra se u subotu od 18 sati u hali na Banjici.

Pogledajte još