Čikago pobedio Boston u derbiju Istoka

BEOGRAD, 8. aprila 2011. (Beta) - U derbiju Istočne konferencije Čikago Bulsi pobedili su kao domaćin Boston Seltikse sa 97:81, dok je Portland kao gost bio bolji od Jute sa 98:87 u jedinim mečevima američke košarkaške lige (NBA) odigranim noćas.

Čikago je ovom pobedom praktično obezbedio prvo mesto na tabeli Istoka, četiri utakmice pre početka plej-ofa. Situacija će se promeniti jedino ukoliko oni izgube sve mečeve, a Boston ostvari sve četiri pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Derik Rouz sa 30 poena i osam asistencija, dok je Luol Deng ubacio 23 poena.

U gostujućem timu nije bilo posebno raspoloženog šutera. Pol Pirs je postigao 15 poena, a Kevin Garnet i Džef Grin po deset.

Kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Nenad Krstić za 17 minuta u ekipi Bostona imao je učinak od šest poena i tri skoka.

U drugom meču Portland je slavio protiv Jute predvođen Džeraldom Valasom, koji je upisao 29 poena i osam skokova. Pored njega istakli su se Nikolas Batum sa 21 poenom, Vesli Metjuz sa 18 i Lamarkus Oldridž sa 12 poena i 11 skokova.

Devin Haris je za Jutu ubacio 26 poena, a Pol Mislap 19, uz deset skokova. Raspoložen je bio i Al Džeferson sa deset poena i čak 14 skokova.

Pogledajte još