Rešite se celulita na Severinin način

Severina Vučković  je pre nekoliko dana predstavila koncept kojim se pobeđuje celulit, a Tportal ekskluzivno predstavlja pet odabranih vežbi iz popratne "Skeyndorove" knjižice sa savetima za ciljano vežbanje, ishranu i tretmane uz koje možete imati savršenu guzu i noge bez celulita kakvima se može pohvaliti popularna pevačica.

Seve je zaštitno lice za španske kreme "Skeyndor", i pokazala je kako se zahvaljući kremicama, zdravoj ishrani i ciljanom vežbanju uspešno može rešiti i sprečiti nastanak ženama omražene "narandžine kore".

Svaku vežbu treba izvoditi deset puta, sa što manjim pauzama između vežbi.

CILJANE FUNKCIONALNE VEŽBE

VEŽBA 1

Potisak kolenima u uporu

Vežba počinje podizanjem opružene noge visoko iznad kukova te kroz izdisaj potiskujemo savijeno koljeno na grudi.
Izvodimo prvo jednom nogom, a potom drugom.
Ovom vežbom jačamo mišiće trbuha, ruku i ramenog pojasa.

VEŽBA 2

Rotiranje trupa u uporu

Iz prednjeg upora, podižemo opruženu ruku s istovremenom rotacijom kukova.
Vežbu izvodimo naizmenično, u jednu i drugu stranu. Jačamo mišiće trupa, pogotovo bočne trbušne mišiće.

VEŽBA 3

Podizanje gornje noge iz bočnog otklona

Oslanjamo se samo na lakat i stopalo, s čvrsto stisnutim trbuhom i kukovima, podižemo gornju nogu što više od donje noge.
Ukoliko vam je vežba preteška, možete osloniti gornju ruku na pod. Služi za jačanje bočnih mišića trupa te unutarnje i vanjske strane bedara i stražnjice. Izvodimo prvo jednom nogom, a potom drugom.

VEŽBA 4

Čučanj s rotacijom trupa

Početni položaj u čučnju, oslonac na petama, a ruke držimo iza glave sa široko raširenim laktovima. Izvodimo naizmenične rotacije trupa u jednu, pa u drugu stranu.
Pazite da što manje rotirate kukove dok izvodite vežbu. Dominantno rade rotacijski mišići trupa, prednja i zadnja strana bedara i zadnjica.

VEŽBA 5

Jednonožna vaga

Iz uspravnog stava, s osloncem na jednoj nozi, lagano savijenoj u kolenu, i rukama podignutim iznad glave, izvodimo pretklon trupom.
Zadnju, opruženu nogu dignuti do položaja paralelnog s podom, a težište prebaciti na petu noge na kojoj stojimo. Aktiviramo donji dio leđa, zadnju stranu bedara i zadnjicu.

Izvor i foto: Tportal

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.