Svetislav Pešić tužan i ponosan

BEOGRAD, 8. aprila 2011. (Beta) - Trener košarkaša Valensije Svetislav Pešić rekao je da je tužan, ali i ponosan, posle poraza od Real Madrida u plej-ofu Evrolige.

"Ponosan sam zbog igre mog tima u petom meču plej-ofa, ali i tužan zbog poraza", rekao je Pešić nakon pobede Reala nad Valensijom od 66:58, a prenosi sajt Evrolige.

Madriđani su bili bolji od Valensije sa 3:2 u seriji i tako se plasirali na fajnal-for Evrolige, koji će se u maju održati u Barseloni. Pored njih tamo će učestvovati Panatinaikos, Sijena i Makabi.

Pešić je ocenio da je glavni razlog za poraz njegovog tima slaba igra u odbrani.

"Nismo dobro igrali odbranu i dozvolili smo protivniku da ostvari veliki broj skokova u napadu, što je bio glavni razlog poraza. Real nije bio bolji od nas u ostalim aspektima igre. Na kraju je, ipak, pobedio, a pobednici se pamte", kazao je Pešić.

Reprezentativac Srbije Duško Savanović bio je najefikasniji igrač Valensije sa 19 poena i šest skokova.

"Zadovoljan sam svojom igrom, ali ne mogu da budem zadovoljan rezultatom. Više bih voleo da sam postigao manje poena, a da smo pobedili. Dobra igra pojedinca ne znaći ništa ako tim ne pobedi na kraju", rekao je Savanović.

Parovi fajnal-fora Evrolige su Panatinaikos - Sijena i Makabi – Real Madrid. Utakmice se igraju 6. maja u Barseloni, dok su meč za treće mesto i finale na programu dva dana kasnije.

Pogledajte još