Nemamo drugu opciju osim EU

PARIZ, 8. aprila 2011. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da Srbija nema drugu opciju osim Evropske unije i da računa na podršku Francuske u procesu evropske integracije zemlje.

Tadić je u intervjuu pariskom Figarou tokom posete Francuskoj rekao da je ulazak Srbije u Evropsku uniju njena "prirodna sudbina".

"S moje tačke gledišta, mi nemamo drugu opciju - ovo je naš kontinent i naš identitet. Mi možemo doprineti stabilnosti regiona koji je od vitalnog značaja za Evropu. Sve to je medjusobno povezano", rekao je Tadić.

Kad je rec o strateškom partnerstvu Srbije i Francuske koje će u petak potpisati sa predsednikom Nikolom Sarkozijem, Tadić je rekao da je u pitanju "veoma važan sporazum" za Srbiju po pitanju evropske integracije zemlje.

"Mi računamo na Francusku u podršci pristupanju Srbije EU. Želimo da Evropljani bolje shvate naše legitimne nacionalne interese. U Srbiji je nova realnost. Počijene su greške tokom 1990-ih, ali se sada ponovo dižemo", rekao je srpski predsednik.

Pogledajte još