Zahtev za izručenje Vučurevića u Šapcu

BEOGRAD, 8. aprila 2011. (Beta) - Zahtev Hrvatske za izručenje ratnog gradonačelnika Trebinja Božidara Vučurevića dostavljen je Višem sudu u Šapcu na dalje odlučivanje, rečeno je u petak agenciji Beta u Ministarstvu pravde Srbije.

Uz zahtev za izručenje poslata je i prateća dokumentacija Višem sudu u Šapcu koji odlučuje da li su ispunjeni uslovi za ekstradiciju. Na odluku tog suda strane imaju prave žalbe, a konačnu odluku donosi ministarka pravde Srbije Snežana Malović, rekli su u Ministarstvu.

Portparolka hrvatskog ministarstva pravosudja Vesna Dovranić izjavila je u petak da je to ministarstvo zatražilo od Srbije izručenje Vučurevića optuženog za ratne zločine nad civilima i uništavanje kulturnih i istorijskih spomenika na području Dubrovnika početkom 1990-ih.

Ona je rekla da je Hrvatska poslala potrebnu dokumentaciju za izručenje, a medju dokumentima koji su poslati u Beograd nalazi se sudska dokumentacija iz Županijskog suda i tužilaštva u Dubrovniku koje i tereti Vučurevića za bombardovanje područja Dubrovnika izmedju 1991. i 1995. godine.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.