Strateško partnerstvo podrazumeva i obaveze

PARIZ, 8. aprila 2011. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je u petak da strateško partnerstvo sa Francuskom podrazumeva saradnju u više oblasti, ali i obavezu Srbije da završi reforme nakon čega, kako je dodao, očekuje jasnu podršku Francuske za dobijanje statusa kandidata i datuma za početak pregovora sa Evropskom unijom.

"Strateško partnerstvo podrazumeva saradnju u oblasti evropskih integracija, modernizacije administracije i obuke ljudi koji rade u državnim institucijama, kao i saradnju u oblasti odbrane...", rekao je Tadić novinarima posle susreta sa predsednikom Francuske Nikolom Sarkozijem i potpisivanja Sporazuma o strateškom partnerstvu.

Tadić je naveo da strateško partnersto podrazumeva i odredjene obaveze "kao što su reformisanje pravnog sistema i uspostavljanje pravne države, dovršetak reforme pravosudja i donošenje seta zakona".

"Nakon toga mi očekujemo jasnu podršku Francuske za dobijanje statusa kandiadata i datuma za pregovora za članstvo u EU", dodao je predsednik Srbije.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.