ZABAVNE, BUNTOVNE, SAMOUVERENE: Saznajte sve o ženama rođenim u znaku Ovna

Strastvena, impulsivna, buntovna, slobodoumna, entuzijastična, odvažna, samouverena, nesputana, živahna, zabavna, tvrdoglava, temperamentna, prkosna – sve je to žena Ovan.

Ona je neustrašivi i prirodni vođa, rođena da bude na čelu, zbog čega Ovan i jeste prvi znak zodijaka – svojom energijom, harizmom i dinamičnošću u stanju je da pokrene ostalih 11 znakova.

Uvek se raduje novim izazovima, pa je tipičan Ovan ranoranilac koji jedva čeka da započne novi dan i da vidi šta će joj doneti. Ipak, zbog svoje nestrpljivosti sklona je da pređe na novi izazov pre nego što je prethodni završila do kraja.

Večiti je i nepokolebljivi optimista pa je polje njenog interesa često borba za prava drugih, kao i borba za bolju budućnost uopšte. Zna da bude vrlo zaigrana i velika je avanturistkinja koja uvek gleda napred, a retko u prošlost. Kao i svi, ima mana, a njene su najčešće egoističnost, prevelika tvrdoglavost i ljubomora.

Seks i veze

Pripadnost grupi vatrenih znakova čini je vrlo strastvenom. U ljubavnim igricama voli da preuzme inicijativu i da bude ta koja će zavesti drugu stranu, a isto tako voli da je po njenom pa prepiranja i svađice doživljava kao predigru seksu. Muškarcima je često magnet jer je doživljavaju vrlo intenzivnom i intrigantnom, a osvajanje žene Ovna neretko je izazov.

Kad je zaljubljena, oseća se najživljom i sve u njenom životu tada postaje ekstremno. U vezi ne želi da se oseća posedovanom, ali povremeno pokazivanje ljubomore i posesivnosti joj laskaju jer za Ovna je to znak da partner zna koliko ona vredi.

Njoj nije nužna, ali partnerova pažnja i te kako jeste. Među retkim je ženama koje mogu da odvoje ljubav i seks. Nekad joj je lakše da se izrazi seksualno nego intimno pa će želeti da stvari idu lakše ako je u pitanju ljubav. U seksu se oslikava njen avanturistički duh – obožava da isprobava nove poze i nova mesta.

Prijateljstvo

Kako i u ljubavi, žena Ovan i u prijateljstvu može da bude poput bujice – u jednom trenutku donosi uzbuđenje i haos, a u sledećem je više nema. Prijateljstva sa ženom Ovnom često su vrlo intenzivna, i onda kada ne traju dugo, ali ona uvek ima i prijatelje za ceo život. Sklona je da ima širok krug prijatelja jer konstantno menja interese i njen tempo ne mogu svi da prate.

Druge privlači u svoje društvo zbog doze opasnosti i nepredvidivosti koju žena rođena u ovom astrološkom znaku nosi poput druge kože. Ipak, prijatelji nekad teško razumeju njenu izrazitu nezavisnost, a prijateljice zbog te njene osobine znaju da budu i ljubomorne na nju. Kada ide u večernji izlazak, ne treba joj horda prijatelja, već dve-tri bliske osobe koje razmišljaju slično kao ona i koje su spremne ludi provod. Društvo žene Ovna garantuje zabavu.

Izgled

Fokusiran i iskričav pogled, neukrotiva kosa, visoko, izražajno čelo, pomalo agresivan stav i nemirne kretnje fizičke su odlike po kojima ćete prepoznati ženu Ovna.

Glavni deo tela kod predvodnice zodijaka jeste glava, koja je najčešće izdužena i u visini očiju prilično široka, dok je kod brade uska.

Utisak visokog i velikog čela može davati i početak kose na čelu koji je viši od prosečnog. Njen zaštitni znak su i istaknute i guste obrve. Vrat je takođe izdužen, a ramena jača i široka. Srednje je visine i prilično mišićavog tela. Oči su joj smeđe ili sive, a koža vrlo dobre teksture.

Stil

Obožava da privlači pažnju, a kako to bolje uraditi nego vatrenom, crvenom nijansom, zaštitnom bojom Ovna! Crvena reflektuje čistu, sirovu energiju i živost duha koje poseduje prvi znak horoskopa. Perfektno izgleda u kožnim odevnim predmetima, voli i svetlucavo i sjajno, a njen zaštitni kamen je dijamant koji je sinonim za snagu, nevinost i čistoću, što su glavni kvaliteti koji se povezuju s Ovnom.

Naročito ih je prikladno nositi kao minđuše jer je glava deo tela kojim vlada Ovan. Jako joj je bitno da bude fit zbog čega mnoge žene rođene u tom znaku predano vežbaju, a kako su sportski tipovi dobro im stoji i sportski stil odevanja. Nosi jednostavne frizure za koje je potrebno malo vremena, a voli i praktičnu, višenamensku kozmetiku, na primer šampon i regenerator u jednom, kremu za lice koja istovremeno vlaži, štiti od sunca i tonira kožu i slične proizvode.

Stil kupovine

Kako prepoznati ženu Ovna u šopingu? Najglasnija je u prodavnici, bez zadrške komentariše šta joj se sviđa, a šta ne i nestrpljivo čeka da dođe na red na blagajni.

Za nju je šoping osvajački pohod u kojem će se boriti da kupi najbolje po najpovoljnijoj ceni. Kad čuje reč sniženje zacakle joj se oči, a često kupuje impulsivno.

Izvor: Zadovoljna.hr
Foto: Ilustracija/Pixabay.com

Pogledajte još