fbpx

Uređaji za bilo gde i svakoga (2)

Jedno od rešenja koje smatramo da će već koliko sledeće godine doživeti ekspanziju ovde su tzv. programi Pay@Table − upotreba naših mobilnih terminala uz određenu aplikaciju koja bi omogućila da se porudžbina i plaćanje hrane i pića vrše za stolom, gde bi se izbeglo odnošenje kartice i briga šta se desilo s njom, a takođe i omogućavanje da se unese PIN kod. 

Drugi program za koji smatramo da takođe može da naiđe na dosta dobar odziv je tzv. isporuka na vratima, koja bi se mogla primenjivati za isporuku pošiljki, hrane, keteringa, za transport, špediciju, distribuciju robe, u lutriji, na benzinskim pumpama i u mnogim drugim prilikama.... i gde bi se koristili naši robustni terminali tipa I8550, koji ujedno imaju i čitač za kartice, što znači da automatski, preko GPRS i GSM mreže, mogu da komuniciraju s vašom centralom, radi kontrole pošiljke i javljanja. Takođe, čitač kartica omogućava i tzv. stock management, tj. upravljanje magacinom i zalihama. Novi Ingenico proizvod I7910 GPRS terminal izazvao je veliko interesovanje u svetu. Terminal takođe predstavlja deo programa "Plaćanja za stolom" mada je njegova primena mnogo šira s obzirom da se koristi u svim vrstama mobilnog biznisa. Korišćenjem GSM/ GPRS tehnologije omogućava se plaćanje i komunikacija sa centralom na svim lokacijama gde postoji mreža. S obzirom na cenu i karakteristike, terminal predstavlja optimalno rešenje za restorane i ugostiteljske objekte koji imaju potrebu za  samo jednim terminalom.
Beskontaktna tehnologija predstavlja novi trend u platnoj industriji koji se zbog svoje jednostavnosti, brzih transakcija i visoke bezbednosti naročito koristi za mikroplaćanja. Ingenico nudi par svojih rešenja koja mogu biti semiintegrisana, kao što je CPEM beskontaktni modul integrisan u terminal ili spoljni modul, uz primenu terminala I5100 sa čitačem Saturn 5000 ili SmartCles s čitačem. Sva ponuđena rešenja su kompatibilna sa glavnim beskontaktnim programima kao što su Visa ExpressPay, MasterCard’s PayPass, American Express i ispunjavanju zahteve ISO 1443 standarda. Pored primene za brzo i efikasno plaćanje navedena rešenja se koriste i u transportu, zatvorenim sistemima plaćanja kao i kontroli pristupa tj. ulaska i izlaska iz objekta. Slogan kompanije Ingenico je: „Za svakoga i svugde“ − ne postoje ograničenja što se tiče plaćanja, a to se postiže upotrebom novih tehnologija, kao što su GPRS, Bluetooth, WiFi ili beskontaktno plaćanje. (“Pregled”)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.