Revolucionarno stanje u Srbiji

BEOGRAD, 08. april 2011. (FoNet) - Zamenik predsednika Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da se ne zna koliko će trajati miting opozicije 16. aprila, jer će njegovi učesnici "ostati koliko bude trebalo", sve dok vlast ne bude razumela poruku građana Srbije i raspisala vanredne parlamentarne izbore.

Optužujući vlast da je bahata i osiona, Vučić je, na konferenciji za novinare istakao da je SNS brojnim predlozima i bez ultimatuma pokušala sve da se dođe do dogovora i kompromisnog rešenja oko raspisivanja izbora, ali da je druga strana sve to ignorisala.

"Za razliku od njih bićemo istrajni i uporni i izboriti se za ono što smo narodu obećali", poručio je Vučić, ocenjujući da je stanje u Srbiji "revolucionarno" i da situacija vri, ali da vlast to, očigledno, ne želi da vidi.

Komentarišući izjavu predsednika Srbije Borisa Tadića da nije dobro izazivanje veštačke krize i sukoba na ulicama, on je naglasio da SNS nikad nije učestvovala ni u kakvim sukobima niti pozivala na njih, "za razliku od stranke na čijem je čelu Tadić".

Vučić je rekao da najnovije istraživanje javnog mnjenja agencije Stratedžik marketing, koje je naručila Demokratska stranka, pokazuje da SNS ima veći rejting nego vladajuća koalicija, radikali i Liberalno demokratska partija zajedno, zbog čega je vlast u očaju.

Pogledajte još