RIK utvrdio broj biračkih mesta za izbore 20. januara

BEOGRAD, 30. decembra 2007. (Beta) - Republička izborna komisija (RIK) donela je večeras rešenje po kome će državljani Srbije na predsedničkim izborima, zakazanim za 20. januar 2008. godine, moći da glasaju na 8.573 biračka mesta.

U odnosu na parlamentarne izbore održane u januaru ove godine, broj biračkih mesta povećan je za 34. U Srbiji će biti ukupno 8.481 biračko mesto, odnosno 19 mesta više nego u na prethodnim izborima, dok je u inostranstvu broj biračkih mesta povećan za osam i iznosi ukupno 65.

RIK je do sada potvrdio kandidature Tomislava Nikolića (Srpska radikalna stranka), Čedomira Jovanovića (Liberalno-demokratska partija), Borisa Tadića (Demokratska stranka), Milutina Mrkonjića (Socijalistička partija Srbije) i Milanke Karić (Pokret Snaga Srbije - Bogoljub Karić).

Potvrđene su i kandidature Ištvana Pastora (Mađarska koalicija), Jugoslava Dobričanina (Reformistička stranka iz Niša), Marijana Rističevića (Narodna seljačka stranka) i Velimira Ilića (Nova Srbija).

Rok za predaju kandidature na predsedničkim izborima zakazanim za 20. januar ističe u ponoć, a konačna lista kandidata biće utvrđena do 4. januara.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.