Metronomy @ Share Conference

Konačno smo videli/čuli i Metronomy! Doživeli su ih oni koji su ih čekali već neko vreme, slali jedni drugima klipove sa YouTubea na Twitteru, Facebooku... Događaj uspeo, iako su neki umesto sale izabrali da budu primećeni ispod svetala Doma omladine.

Tri aktivna dana ispred i u Domu omladine (i nekoliko beogradskih klubova) dokaz su da u Beogradu kada se "digne tenzija" na pravi način, atmosfera se "shareuje" toliko brzinom da nema tih "vatrogasaca" koji bi se izborili sa "paljevinom".

(old_image)

Exitovci su izabrali pravi trenutak da okupe "ekipu" oko ideje povezivanja na sve moguće Internet-načine, jer... ako bi da širiš "vatru" najlaške, a i najeftinije ti je online. "Ekipa" se zapalila - eksperiment uspeo. Tj. sigurno je uspeo onaj deo da se svi koji su se "prepoznali" okupe, a "sloboda shareovanja" - pa, barem je neko pokrenuo priču.

Pored niza predavanja, Share Conference je zaokupio pažnju svojih posetilaca i noćnim programom. Među brojnim nastupima na Shareu, nekoliko smo jedva čekali. Metronomy su definitivno u top 3 s kojima smo želeli da podelimo vreme. U svojih sat vremena u malo neobičnoj, ali funkcionalnoj dvorani u podrumu DOB-a, Metronomy su nas uvukli u svoj šou zvuka i svetla baš kako smo već neko vreme i želeli.

Metronomy nisu tu "od juče". Više od 10 godina su prisutni u Engleskoj, ali kod nas je nekako (pomenuta) "vatra" krenula u poslednjih godinu-dve, kada su zapravo krenuli intenzivnije sa svojim šouovima. Možda su i došli ovde u pravom trenutku da, kao što su i učinili, napune salu DOB-a ljudima kojima je stalo do njihovog elektro-pop zvuka.

Predstavili su nam svoj novi album "The English Riviera", ali pre svega su nas "častili" hitovima sa albuma koji nam se već uvukao pod kožu - "Nights Out". Baš kako i treba. Čak i oni koji ih nisu čuli pre, sigurno se nisu osećali kao zalutali, već su prihvatili njihov veseli ritam i jednostavan, ali tako efektan mini-svetlosni-šou!

(old_image)

Kako se i očekivalo na događaju poput ovog, nasuprot punoj sali, bio je i pun hodnik svih kojima je, eto, više prijalo da budu pod "reflektorima" ostalih, pre nego li pod treperavom magijom svetiljki i zvuka Metronomyja. Stvar izbora.

Važno je da smo mi konačno uživo čuli "On Dancefloor", "Heartbreaker" (video gore!), "A Thing For Me", "The Look"... i da sve to zvuči, izgleda i oseća se nezaboravno uživo!

Katarina Milovanović
Foto: Share Conference Flickr

Pogledajte još