Nole kupio jahtu od pet miliona evra!

Novak Đoković častio se luksuznom jahtom koja, prema zvaničnom cenovniku, košta pet miliona evra! Nole je 27 metara dugački "jaht 88", model brenda "Sansiker", nazvao po majci Dijani. Jahta je sagrađena u britanskom brodogradilištu "Pul" blizu Dorseta, a ovih dana isporučena mu je u marini u Tivtu, gde se čisti i doteruje, piše Press.

Novak je s punim pravom priuštio sebi ovakvo zadovoljstvo, pošto je u 2011. godini vezao 24 pobede, osvojio četiri turnira i zaradio neverovatnih 3.196.340 dolara.

Jahta iz ove "Sansikerove" serije košta oko pet miliona evra i pripada srednjoj klasi plovila čuvene engleske marke. Ima takozvanu flaj bridž palubu, džakuzi, VIP kabinu i manji gumeni čamac. Njena maksimalna brzina je 30 čvorova.

Istovremeno srpski teniser je angažovao stalnu posadu iz Tivta koja će se brinuti o jahti. S druge strane, u rukovodstvu marine Porto Montenegro nisu želeli da komentarišu zakup veza, zbog poslovnog pravila o čuvanju privatnosti klijenata, iako je to velika reklama za tu marinu, piše Press. Đoković je tako ujedno postao i najpoznatiji korisnik čuvene tivatske marine za megajahte.

Četvoročlana posada nije mogla da potvrdi da li će Novak nakon završetka ATP turnira u Monte Karlu obići svoju novu jahtu, ali je sigurno da će kupovina tog luksuznog plovila biti razlog za njegove češće dolaske u Crnu Goru i Boku.

Prema nezvaničnim saznanjima, drugi reket sveta takođe razmišlja i o kupovini luksuznog apartmana u nautičkom naselju marine, čime bi postao komšija Edija Džordana, vlasnika "Džordan tima" Formule 1. Novak Đoković je sa porodicom prošlog leta boravio u Budvi, završava Press.

Pročitajte i najnoviju vest: Đoković zbog povrede propušta Monte Karlo.

Pogledajte još