Ultimatum Maji Gojković

NOVI SAD, 09. april 2011. (FoNet) - Demokratska stranka u Novom Sadu postavila je ultimatum Ujedinjenim regionima Srbije da Maja Gojković ode s položaja šefice odborničke grupe URS u skupštini grada, saznaje Danas.

U protivnom će biti smenjeni svi funkcioneri i direktori gradskih preduzeća koje je postavila ova koalicija oko Mlađana Dinkića.

Obrazloženje je, kako piše Danas, predstavnicima URS preneo gradonačelnik Igor Pavličić, ali iza njega politički "stoji" vojvođanski premijer i potpredsednik DS Bojan Pajtić, a u njemu stoji da je Gojkovićeva "odgovorna za opstruisanje rada novosadskih vlasti".

Skupština Novog Sada ima 78 odbornika. Vlast čine demokrate sa 28 mandata, URS (Narodna partija i G17 plus) sa 12, zatim LSV Nenada Čanka sa sedam i SPO sa tri. U opoziciji su radikali, koji imaju 26 mandata, dok su nezavisna dva odbornika.

Maja Gojković je za Danas rekla da se poslednjih dana "preduzimaju neviđeni pritisci" na odborničku grupu koju ona predvodi.

Kalkuliše se i da je konflikt Pajtića i URS, s Gojkovićevom u centru, tesno povezan sa procenama povodom narednih izbora.

Bivša gradonačelnica Novog Sada, uz snažnu Dinkićevu podršku, već je najavila kandidaturu za povratak na nekadašnju funkciju, a neki je vide i na mestu pokrajinskog premijera.

Pogledajte još