Nikolić: Dosta ove vlasti

LESKOVAC, 9. aprila 2011. (Beta) - Predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić poručio je u Leskovcu predsedniku Srbije Borisu Tadiću da će datum održavanja prevremenih parlamentarnih izbora biti određen 16. aprila na opozicionom mitingu u Beogradu.

Nikolić je na mitingu u Širokoj Čaršiji u centru grada, gde se prema procenama policije okupilo oko sedam hiljada ljudi, ponovo pozvao Tadića na dogovor o datumu raspisivanja izbora.

"Ako s nama ne razgovaraš do subote, nemoj više da nam se obraćaš. Mi bismo mogli danas da zauzmemo Vladu Srbije, parlament, televiziju i da kažemo: 'izbori će biti tad i tad'. Ali mi ne radimo tako. Ima u nama želje da sve bude mirno, da niko ne strada. Mi ćemo sve mirno u Beogradu da izvedemo 16. aprila. I toga se oni boje", rekao je Nikolić i dodao da će demonstrante čekati na stiroporu.

Nikolić je ocenio da je Srbija "brod koji tone", da je vlast izgubila vezu sa "gladnim i bolesnim" narodom, da u zemlji vladaju korupcija i pljačka, kao i da vladajuća Demokratska stranka nije u stanju da uvede zemlju u Evropsku uniju.

Pogledajte još