Završen Dečiji Smoki maraton

U Beogradskom zoološkom vrtu, na 230 m dugoj stazi oko „slonare” 18. put održan je „Dečiji Smoki maraton” na kojem je 150 mališana, najuspešnijih na kvalifikacionim nadmetanjima u dečijim vrtićima, u sportskom i fer nadmetanju „biralo” najbržeg.

Petar Lazić iz vrtića „Veseljko” Predškolske ustanove „Čukarica” savladao je veoma zahtevnu stazu za samo 36 sekundi. Bio je to najbolji rezultat dana, kojim je Petar postao surekorder staze oko „slonare”. Njegova brzina istakla ga je u prvi plan, uoči finalne trke, a rivali je trebalo da mu budu Nemanja Stoiljković iz vrtića „Zvončići” Predškolska ustanova „11. april” (Novi Beograd) i Lazar Hrnjaz iz vrtića „1001 radost”, Predškolska ustanova „Čika Jova Zmaj” sa Voždovca. Još samo njih dvojica spustila su se ispod magične granice od 40 sekundi – Nemanja je pretrčao stazu za 38, a Lazar za 39 sekundi.

U finale plasirale su se i tri devojčice – Milica Andrić (42 sekunde), Jelena Jović (42 sekunde) i Anja Kostić (43 sekunde).

Pobednik trke bio je Nemanja Stoiljković koji je stazu savladao za 37 sekundi, samo sekundu sporije od rekorda staze, a za njim je ciljem prošao Petar Elez, videlo se pun snage, ali zakasnio je sa finišem.

Treće mesto izborio je Ilija Simović iz vrtića „Petar Pan” Predškolske ustanove „Čika Jova Zmaj” sa Voždovca, a titulu „superpuža” za poslednje mesto pripalo je Anji Kostić iz vrtića „Gorica” Predškolske ustanove „Čukarica”, ali to poslednje mesto nije neuspeh – Anja je bila ukupno 12. od oko 18.000 mališana koji su učestvovali u kvalifikacionim takmičenjima... 

(old_image)

U promotivnoj, uvodnoj trci po prvi put su učestvovala i deca sa invaliditetom uz podršku Saveza za sport i rekreaciju invalida Beograda.
Trkački dan u Beogradskom zoološkom vrtu je otvorila Snežana Samardžić-Marković, ministar omladine i sporta Srbije, podsetivši da je sport za najmlađe jedna od najvažnijih „tačaka” državne strategije u sportu i da se „Dečiji Smoki maraton”, kao i veliki, Beogradski maraton, posebno sa Trkom zadovoljstva u nju lepo uklapaju.

Naravno učesničke medalje, majice i pakete „Smokija” i UNICEF-a dobili su svi finalisti...          

Pobednici kvalifikacionih trka

Aleksa Kostić („Mali princ”, PU „Boško Buha”) 42 sekunde

Milica Andrić („Istok”, PU „11. april”) 42

Ilija Simović („Petar Pan”, PU „Čika Jova Zmaj”) 41

Anja Kostić („Gorica”,„Čukarica”) 43

Petar Elez („Veseljko”, PU „Čukarica”) 36

Jelena Jović („Grofica Olga”, PU „Savski Venac”) 42

Lazar Hrnjaz („1001 radost”, PU „Čika Jova Zmaj”) 39

Marko Đurić („Sunce”, PU „Čukarica”) 41

Bogdan Todorović („Naša radost”, PU „11. april”) 40

Luka Pašić („Čigra”, PU „Zvezdara”) 40

Nemanja Stoiljković („Zvončići”, PU „11. april”) 38

Nikola Stamenski (Čigra”, PU „11. april”) 42

Pogledajte još