TRI DANA HAPŠENJA MILOŠEVIĆA: "Porodica" od 29. marta na Prvom programu RTS-a

Nakon 20 godina od hapšenja bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, biće prikazana mini TV serija pod nazivom "Porodica", koja prati poslednjih 48 sati zajedničkog života članova porodice Milošević.

Pod opsadom policije, novinara i demonstranata, porodica Milošević i njihovi prijatelji i saradnici, nalaze se u vili Mir na Dedinju, bez ikakve kontrole nad situacijom, a nepredvidive ljudske reakcije počinju da izlaze na površinu.

- Ova serija prevazilazi politiku i bavi se ljudskim sudbinama četvoročlane porodice, koji nikada nisu verovali da se ovako nešto može desiti i koji reaguju nepredvidivo, instiktvno i ljudski. Ovo je priča o početku kraja jedne porodice, jedne zemlje i jedne epohe. Poslednji zajednički trenuci koje će ova porodica doživeti na slobodi i trenutak opsade njihove kuće predstavljaju metaforu i tragediju ne samo njih samih, već i cele zemlje i naroda - izjavio je scenarista i reditelj Bojan Vuletić.

Serija "Porodica", koju čini pet epizoda, dramska je interpretacija stvarnih događaja. Zasnovana je na do sada poznatim činjenicama, autentičnim snimcima, javno dostupnim informacijama i svedočenjima onih koji su bili prisutni. Pojedini likovi su izmišljeni, a neke scene rezultat su pretpostavke, kreativne obrade i umetničke slobode.

Ovaj zajednički projekat produkcijske kuće Firefly i Telekoma Srbije bićepremijerno emitovan od 29. marta do 2. aprila, svake večeri u 20.50 na Prvom programu RTS-a.

Prva epizoda

Krajem marta 2001. godine podignuta je krivična prijava protiv Slobodana Miloševića, bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije. Slobodan je u vili sa suprugom Mirom i ćerkom Marijom, i velikom grupom odanih sledbenika.

Vilu formalno obezbeđuje vojska, a ispred vile su i hiljade Miloševićevih pristalica koje su tu da bi sprečile njegovo hapšenje. Republičke vlasti, koje su i inicirale proces protiv Miloševića, odlučne su u nameri da ga privedu. Mlada novinarka, Nataša, dobije zadatak da izveštava o Miloševićevom hapšenju. Kada se nađe na licu mesta suoči se sa time da su zvanične vesti koje čuje s drugih medija potpuno suprotne u odnosu na ono što vidi svojim očima.

Scenarista i reditelj serije je Bojan Vuletić. Glavne uloge igraju Boris Isaković, Mirjana Karanović, Milan Marić, Isidora Simjonović, Jana Bjelica, Uliks Fehmiju, Tijana Marković, Ljubomir Bandović, Dubravka Kovjanić, Radovan Vujović, Miloš Timotijević, Svetozar Cvetković, Vuk Kostić, Svetlana Bojković i Gordan Kičić.

Izvor: RTS
Foto: Promo

Pogledajte još