TREBALO JE SAM DA ISTUPI IZ PREDSTAVA: Miodrag Radonjić iskreno o izbacivanju Branislava Lečića iz pozorišnih komada, zbog slučaja Štajnfeld

Glumac Miodrag Radonić oglasio se putem storija na Instagramu povodom predstave "Kad su cvetale tikve" koja se održala sinoć, ali bez glumca Branislava Lećića.

Naime, glumac je zamenjen, a deo ansambla iz pomenute predstave odlučio je da izbaci Lečića iz komada, dok se situacija sa Danijelom Štajnfeld u potpunosti ne reši.

Podsetimo, glumica Danijela Štajnfeld u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu otkrila je da je Branislav Lečić silovao u maju 2012. godine.

Kolege sa glumačke scene su podeljene kada je ovaj slučaj u pitanju, a mnogi su otvoreno istupili protiv Lečića. Sada se oglasio Miodrag i izneo svoje mišljenje o celokupnoj situaciji:

- Obraćam se povodom slučaja zamene kolege glumca Branislava Lečića u predstavi "Kad su cvetale tikve". Pre svega želim da zamolim medije da ne prave hajku i linč u ovom veoma osetljivom i složenom pitanju u tom smislu. Vest da je neko nekoga "izbacio" iz predstave ili pozorišta su krajnje neumesne i pre svega, netačne. Same optužbe koje je iznela koleginica Štajnfeld na račun kolege Lečića urušavaju uobičajenu stvaralačku atmosferu i komunikaciju u pozorištu između kolega. Bez želje da bilo kome namećem svoje mišljenje, smatram da je u ovakvoj atmosferi Branislav Lečić sam trebalo da istupi iz svojih predstava dok se situacija ne reši na mestu gde jedino i treba da se rešava, a to je sud, ali to je samo moje mišljenje. A sada istine radi, kada se pojavila pomenuta inicijativa glumaca, zajedno sa većinom mojih kolega, koji mnogo duže od mene igraju u toj predstavi, potpisom sam dao podršku dok se ne razreši celokupna situacija. Namera nije da se bilo ko targetira i veoma mi je žao što mediji vrše hajku, ne razmišljajući o posledicama, koje mogu imati svi učesnici ovog događaja. Molim vas da budemo civilizovani i suzdržani.

Autor: Nadlanu.com/N.P.
Foto: radonjicmiodrag/Instagram

Pogledajte još