Poslednji ustupak - 18. decembar

BEOGRAD, 10. aprila 2011. (Beta) - Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je da je raspisivanje izbora za 18. decembar poslednji ustupak naprednjaka vlastima, jer će početkom oktobra Evropska komisija dati preporuku da Srbija dobije status kandidata za Evropsku uniju.

"Zato je 18. decembar 2011. godine naš poslednji ustupak i ukoliko nema pozitivnog odgovora ili razumevanja šta je Srbiji potrebno, više ne treba uopšte da razgovaramo – onda ćemo pokušati to da rešimo na drugačiji način", rekao je Nikolić u intervjuu agenciji Beta i poručio da taj stav nije ultimatum naprednjaka.

"Ultimatum bi bio da smo 5. februara rekli evo, sastali smo se i zakažite izbore za april, maj, ili da smo rekli - ako do 16. aprila ne donesete nikakvu odluku mi ćemo zauzeti sve institucije, zato što narod više niko ne sme da bije i jer je to volja gradjana, a u celom svetu svi se stavljaju na volju gradjana, a ne na stranu rezima. Mi ništa od toga ne želimo, samo tražimo razgovore", kazao je on.

Nikolić je pitao predsednika Srbije Borisa Tadića kako može da ga ubedi da iskreno razgovara sa EU, Albancima na Kosovu i Bošnjacima u Sandžaku, a neće da razgovara sa opozicijom za čiji miting održan 5. februara svi kažu da je "veličanstven".

Prema oceni Nikolića, vlast je u poslednjih 10 godina iskoristila sve šanse, a nije postigla nijedan dobar pogodak za Srbiju.

Pogledajte još